Format kaç TL'ye atılmalı?

Youtube ile bile format atılıyor.
Dikkat edin yeni nesil gelirse vmd yukleyin.
VMD olayını biliyorum hocam. Bir tane bilgisayara format atarken VMD'yi de tanıtmıştım. O konuda sorun yok.
 
Hocam bu devirde format atmayı bilmeyen pek kalmamıştır diye düşünüyorum. Ayrıca bu işe bilgisayar hakkında daha bilgili bir hale geldikten sonra başlayın derim. İşin başından beri iyi bir izlenim bırakmanız sizi bulunduğunuz bölgede daha prestijli bir konuma getirecektir. Öyle işe başlayım da her şeyi işin içerisindeyken öğreneyim mantığı bir yere işçi olarak girerseniz iş yapar. Ancak kendi işinizi kuracaksanız bu mantık pek işlevli kalmıyor. Hele ki bu devirde, bu kadar rakibin içerisinde...

Kısacası işi öğrenip öyle başlayın derim. Olmaz, tutmaz falan demek de istemiyorum. Sonuçta aklınızda bir iş fikri var ve görüldüğü üzere belirli bir cesarete de sahipsiniz. Başlayın ve deneyin. Umarım başarılı olursunuz. Yapıcı eleştiri yapmaya çalıştım. Umarım yararı dokunur.

Ekleme: Format için 300 TL pahalı olur. 150 TL civarı bir fiyat koyun derim. Hatta bu bile bence fazlasıyla pahalı ama bulunduğunuz çevrede pek bilgisayarcı yok diye anladım. Bu fiyata müşteri çıkar belki.
 
Merhaba arkadaşlar. Ben bilgisayar konusunda fena olmayan bir bilgiye sahibim. Donanım konusunda aşırı bilgili olmasam da yazılım konusuna epey bilgi sahibiyim. Bilgisayarlara da kendi kendime format atabiliyorum. Yaklaşık 8 yıla yakın bir süredir bilgisayarcıya format attırmadım. Hep kendim attım.

Ancak son yıllarda sadece kendi bilgisayarıma değil, tanıdıklarımın bilgisayarlarına da format atmaya başladım. Doğal olarak da onlardan belli bir ücret alıyorum.

Şimdi ise küçük bir bilgisayar dükkanı açıp format işini tam anlamıyla bir işe çevirmek istiyorum. Fakat ideal format ücreti kaç TL olmalı bilmiyorum. Ben şimdilik 300 TL gibi bir ücret belirledim fakat sizin de yorumlarınızı istiyorum.

Format atarken kendi belirlediğim bir prensip mevcut. Mesela ben asla KMSpico gibi virüslü yazılımları kullanmıyorum. Onun yerine temiz crack yöntemleri kullanıyorum. Ayrıca sürücü konusunda özel bir önem göstermekteyim. Ek olarak mümkün olduğunca kurduğum Windows sürümü eğer 10 veya 11 ise Microsoft 365 kurmaya özen gösteriyorum. Windows 7'de ise Office 2007/2010/2016 kuruyorum. Bütün bunları göz önünde bulundurup 300 TL bir ücret belirledim.

Sizce ideal format atma ücreti kaç TL olmalı?

Maksimum 50 lira, kimse 300 liraya format attırmaz ayrıcı bilgisayardan anlamıyorsanız dükkanda açmayın iş yapacağınızı sanmıyorum.
 
Ben berber değilim ama tıraş yapıyorum. Berber gibi yapabiliyor muyum hayır. Her işin bir ustalığı var. Herkes her işi yapabilir ama nasıl yapar bu tartışılır.

Maksimum 50 lira, kimse 300 liraya format attırmaz ayrıcı bilgisayardan anlamıyorsanız dükkanda açmayın iş yapacağınızı sanmıyorum.
Donanım forumlarına takılanlar biliyor olabilir ama kullanıcıların çoğu bilmez format atmayı. Kolayda olsa her işin detayları var. Herkes bilseydi format işi gelmezdi bana. 50 liraya ne kaldı Allah aşkına. Bi elektrikçi lamba duy takmaya servis ücreti 500 lira alıyor artık.
 
SSD'si olan bir PC için 15 bilemedin 20-25 dk lik iş. Bilmeyen birisi bile format atabilir ki ben bilmiyordum mesela :D tek gereken USB'ya da harici bir disk. CD DVD bile değil. Kendi sitesinden dosyayı indirip USB'ye programla yazdırıyorsun ve BIOS'a girip USB'yi seçip format kısmından ileri deyip C diskini silip C ye oyun kurar gibi kuruyorsun. Kurulumu Windows kendisi yapıyor zaten sen sadece Windows kodunu girip PC adını vs yazıyorsun. Öyle ustalık isteyecek bir iş değil. Bana 50 lira verseler format için 25-30 lirasını geri veririm açıkçası...

Ben berber değilim ama tıraş yapıyorum. Berber gibi yapabiliyor muyum hayır. Her işin bir ustalığı var. Herkes her işi yapabilir ama nasıl yapar bu tartışılır.

Donanım forumlarına takılanlar biliyor olabilir ama kullanıcıların çoğu bilmez format atmayı. Kolayda olsa her işin detayları var. Herkes bilseydi format işi gelmezdi bana. 50 liraya ne kaldı Allah aşkına. Bir elektrikçi lamba duy takmaya servis ücreti 500 lira alıyor artık.

Ben de bilmiyordum format atmasını. Daha önce CD'den XP kurmuştum ama Windows 10'u USB ile kurmamistim, bildiğin oyun kurmak gibi. Tek zor kısmı kurulum ekranında hangi diski sileceğini bilmek ve BIOS tuşunu bulmak.

Bi 10 sene önce olsa neyse...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı