Günde 12 saat çalışıp 400 TL kazanmak normal mi?

Günde 12 saat çalışıp 400TL kazanmak iyi mi? Full ayakta duruyorsun işte lokanta, acele çalıştırıyorlar acımıyorlar ve ağır kaldırttırıyorlar dökünce bağırıp çağırıyorlar. İyi midir çalışılır mı?

Köleler bile bu şartlarda bu ücrete çalışmaz. Adamakıllı fabrika işine gir düzenli sabit bir işin ve ücretin olsun. Belki prim de verirler üretime göre. Yorulman normal çünkü yeni başlamışsın her işte böyle olur 1 hafta da alışırsın. Ama böyle Allahsız iş yerlerine girme. Yaşınız 17 miş yazık bedeninize 12 saat çalışmayın. 18 olduktan sonra daha iyi şartlarda çalışabilirsiniz. Ayrıca sanayiye girebilirsiniz genelde çırak olarak alırlar ve haftalık verirler. Getir, götür işleri yaparsınız ama en azından işi öğrenebilirsiniz. Hele iyi bir ustaya denk gelirseniz...
 
Kafede 9 saatliğine en az 450 TL veriyorlar burada. Saatliği 50 TL'den az işe girme. Bu arada lokantalar çok çalıştırır ama iyi verirler. Daha iyi lokantalar bulursun ancak yerinde olsam eve gece ikide gelir yine de kafede çalışırdım. Kafe, tatlıcı ortamını tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı