H1Z1 1 Hafta Boyunca Ücretsiz

Biraz izledim videoları beğenmedim bende. Zaten milleti çekmek için ücretsiz yaptıklarını düşünüyorum. PUBG ücretsiz olsa denerdim.
 
H1Z1'de 760 saat güzel zaman geçirdim. 2016'dan beri oynuyorum. Buraya oyunun geçmişi ile ilgili birkaç birşey karalayayım, başlamayı düşünenler okusunlar.

Şimdi ilk olarak bir yanlışı düzelterek başlayayım. Bilinenin aksine PUBG'nin çıkmasıyla H1Z1 bitmedi. Hatta PUBG öyle bir trend yaratti ki H1z1 de bu trend sayesinde oyuncu sayısını ikiye-üçe katladı. 2017 başlarından 2017 Ağustos'a kadar ikisi beraber yükselişteydi. Hatta Fortnite'ı da bu gruba eklersek üçü birden çıkışa geçti. 2017 yılı Battleroyale oyun türünün patlama yaptığı dönem oldu kısaca.

Gel gelelim Daybreak firması(H1Z1'in sahibi firma) Ağustos ayında yaptığı silah mekaniklerini değiştiren güncelleme ile kendi topuğuna sıktı. Mevcut silahların kullanımında köklü değişiklikler yaptı. Yüzlerce, binlerce saat H1Z1 oynayan tüm insanların bildikleri çöp oldu.

Oyunda ''Two Tap'' diye bir tabir vardı mesela. Oyunun imza hareketiydi. Rakibin kafasına arka arkaya iki mermi isabet ettirirseniz sizde hangi silah olursa olsun, rakibinizde de hangi koruyucu olursa olsun öldürüyordunuz. En çok da AR-15 silahıyla yapılıyordu bu hareket. Gelen güncelleme Two Tap'i imza hareket olmaktan çıkardı. Artık bunu denemek yerinde saçma sapan spray'ler atılmaya başlandı.

Ağustos ayından sonra oyuncu sayısı sert bir düşüş yaşadı. 80.000 çevrimiçi oyuncu ortalamasını gören oyunda artık 7000 kişi filan kaldı. Daybreak oyunu eski haline geri getirmeye çalışsa da pek başarılı olamadı. O güzel insanlar güzel bilgisayarlarını alıp gittiler :)

Ben de kendi grubum oyunu bıraktığı için artık oynamamaktayım. Genelde duos ve fives modlarında oynuyordum.

Oyuna başlayacaksanız gelecek bir güncelleme ile bildiklerinizi unutmak zorunda kalmaya hazır olun. 700 saat oynayacaksınız, bir güncelleme gelecek ve her şeyi yeniden öğrenmeye başlayacaksınız. Mesela Ağustos ayındaki güncellemeden sonra oyuna başlayan 200-300 saati olan herkes şu an benden daha iyi oynuyordur. Ordan sonra H1Z1 başka bir oyun oldu çünkü.
 

Geri
Yukarı