Hepsiburada'dan sistem alınır mı?

Arkadaşlar size aynı fiyata çok daha fazla performans verecek, uzun ömürlü ve daha kaliteli parçalardan oluşan bir sistem atmış siz gitmişsiniz yine ne olduğu belirsiz parçalardan oluşan DDR4 ve 4060'lı kasa almışsınız. Taksit ile alma durumunuz varsa dahi diğer sitelerde 6 ay taksit faizi ile birlikte aldığınız sistemin fiyatına gelecek çok daha iyi sistemler bulunabilirdi. Hayırlı olsun ama bence aynı zamanda geçmiş olsun.

Nasıl belli belirsiz parçalar. Gayet de bütün parçalar uyumlu ve sorun yok sadece soğutucu almakta biraz ucuza kaçtım. Hocam nisan ayı içerisinde sistemi almam gerekiyordu. Biraz acale karar verdim. Arkadaşın verdiği sistemlerde lafım yok gayet de müthiş sistemler ancak depolamada hassasımdır 1 TB olacak illa bir de topladığım bu sistemde mouse ı çok uyguna getirdim PC toplama sayesinde daha monitör falan alacağım arkadaşın sistemlerle beraber bana bayağı bir pahalıya patlacaktı.
 
Çok kötü bir sistem olmuş, sakın almayın.
Intel soket değişecek ve LGA1700 artık geride kalacak. Yükseltme yapmak istediğinizde seçenekleriniz kısıtlı olacak.
PSU zaten C4. her an elinizde patlayabilir. RAM'ler kalitesiz ve DDR4 bir sistem.
Daha performanslı ve güncel bir sistem attım size, neden onlardan tercih etmediniz?

VULCAN-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar bu sistem soğutucu eklemelimiyim eklersem hangisi iyi olur hava soğutucusu mu sıvı mı?
 
Ya tercih meselesi tabii ki ama ben kule tipi soğutucuları daha kullanışlı buluyorum. Sıvı soğutucular bir süre sonra arıza çıkarıyorlar.
Ama o sistem için kule tipi veya sıvı soğutucu alınması lazım. Stok fanı ilede kullanılır fakat bir süre sonra değişmesi lazım.
Model konusunda pek bilgim yoktur. Dilerseniz yeni bir konu açın, size daha yardımcı olurlar orada.
Ama o sistemi eğer alırsanız XPG psu markalı kasayı seçmeyi sakın unutmayın.
 

Sıvı soğutma sadece estetik kaygınız varsa bu tür bütçe sistemlere alınmalı yoksa kule tipi soğutucular gerekli soğutma performansını sağlar zaten. 1500₺'lik soğutucuda işlemciyi 60 derecede tutar 4000₺'lik sıvı soğutma da. Ben kesinlikle sıvı soğutma önermiyorum bu tür sistemlere çünkü hem pahalılar hem bakımları ve kuruluşu zor hem de arızaya daha meyilliler. R5 5600X gibi çok ısınan bir işlemcim var ve zamanında 500₺'ye aldığım SE-224XT soğutucumla 60 dereceyi geçmiyor.
 

Geri
Yukarı