Hiçbir VPN Çalışmıyor

ibrhmzkn

Hectopat
Katılım
5 Şubat 2018
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımda hiçbir VPN çalışmıyor, lisanslı kullandığım Windscribe ve Avast SecureLine birden bire çalışmamaya başladılar, bağlantı kuruluyor fakat hiçbir şekilde internete erişemiyorum bu iki VPN haricinde Betternet, ProtonVPN ve bir kaç ücretsiz deneme sürümü olan program denedim fakat hiçbiri çalışmadı.

İnternette ve forumlarda tek çözüm olarak gösterilen; Internet Protokolü (TCP/IP) özellikler - gelişmiş sekmesinde Uzak ağda varsayılan ağ geçidini kullan onay kutusundaki işareti kaldırın.

Fakat bende böyle bir yazı veya onay kutusu yok ve bulamadım, söylenilen yere girdiğim zaman karşıma çıkan ekran bu:


vpn.jpg


Çözümü bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ücretli NordVPN kullanıyordum, 6 aydır kullanamıyorum lisanslı olduğu halde. Çoğu VPN çalışmıyor bende de.
 
Ben ücretli NordVPN kullanıyordum, 6 aydır kullanamıyorum lisanslı olduğu halde. Çoğu VPN çalışmıyor bende de.
Şu ana kadar denediğim hiçbir VPN çalışmadı pc de, anlayamadığım şey hepsi aynı anda mı yasaklandı bunların, sorunsuz kullandığım VPN'ler vardı şuan onlar da çalışmıyor. Yasaklanmış olsa hiç bağlanmaz diye düşünüyorum, bağlanıyor ama internete giremiyorum
 
Aynı sorun 1 aya kadardır bende de var. Winscribe kullanıyorum. Normalde bağlantı sağlaması 3 sn sürerken şimdi 1 dk yı bulabiliyor hatta 3-5 kere kopup kopup tekrar bağlanabiliyor. Bağlandıktan sonra ise neredeyse hiçbir siteye erişim sağlanamıyor. Bununla ilgili bir bilgisi olan var mı? Bir anda oldu ve arkadaşımda da öyle. En azından bir bilgi var ise öğrenelim açıkta kaldım! :/
 
Daha gece kullandım Hotspot ve sorun yoktu.
Lisanslı olarak kullanıcıyım ancak ücretsiz kullanım süresi dolarken iptal edeceğim.
 
Windscribe 2 gün önce kullandım sorun yoktu. Senin bilgisayar ile alakalı büyük ihtimalle veya güncelleme sonrası da olabilir bu sorun. Güncelleştirme yaptıysan sistemi geri yükleyip dene.
 
Yaşadığınız sorun ile ilgili olarak, Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komutları giriniz:

1. netsh int ip reset a.txt (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basın. Bazı bölümlerin sıfırlandığını ve karşılığında TAMAM yazdığını teyit edin.)

2. netsh winsock reset (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basın. Bazı bölümlerin sıfırlandığını ve karşılığında TAMAM yazdığını teyit edin.)

3. netsh winhttp reset proxy (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basın.)

4. netsh advfirewall reset (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basın.)

5. ipconfig /flushdns (Komutunu yazıp ENTER tuşuna basın.)

Bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.



Ek olarak;

Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC/SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.



Sorunun devam etmesi durumunda, BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip, sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp, DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.



Sorunun devam etmesi durumunda, Windows tuşu + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.



DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı