i5 4670K, GTX 770'e darboğaz yapar mı?

Yiğit On.

Kilopat
Katılım
22 Temmuz 2014
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
i5 4670K işlemci ile birlikte GTX770 ekran kartını kullanıyorum.
Battlefield 1 oynarken almam gereken FPS'i alamama şikayetiyle birkaç kişiye başvurdum MSI Afterburner kullanarak GPU ve CPU kullanımına bakmamı istediler, baktım ve CPU'nun çoğunlukla 100, GPU'nun ise sürekli oynadığını gördüm (50-60-70-80-99 arası gidiyor sürekli). Bu sebeple de oyunu düzgün oynayamıyorum. Kaldı ki bu sorun yaşadığım ilk oyun değil, daha önce de FPS drop yani anlık donmalar yaşadığım olmuştu. Şimdi ben bu işlemcinin bu kart ile darboğaz yapacağını düşünmüyorum ama bana darboğaz dediler. Bir de size danışmak istedim, cidden darboğaz mı yapıyor bu işlemci?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ekran kartı kullanımı %99 kullanıma ulaşıyor ise sorun RAM yetersizliği olabilir. Kaç GB belleğiniz var?
 
İşlemcinin normalde yapmaması lazım ama BF 64kişilik multiplayer'de yoğun CPU kullandığı için yapıyor olabilir mevcut ise MSSA vs. açıp deneyin. Bir diğer ihtimal ise ısınıp CPU'nun kendini kısmasıdır.
 
1080P'de 8GB RAM yetersiz kalabiliyor. Anlık düşüşlerin nedeni bu oyunda işlemci ve RAM yetersizliği.
RAM kullanımını oyun içinde MSI 6-7 GB arası gösteriyor , bu işlemci ile de insanların YouTube’da benim kartım veya daha iyi kartlarla Battlefield oynadığını izledim neden olduğunu çözemedim onlarda sorun yokken bende niçin olur bilmiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı