İlk önce ehliyet mi yoksa motor mu alınmalı?

Çok tırt bir kurs değilse öğretirler ama üst mesajdaki gibi öğren de gel diyen kurslar da var iyisini bulman lazım. Ehliyet olmadan motor da alma, trafiğe de çıkma, tersini söyleyenlere de aldırış etme. Tecrübeli olsan bir şey demeyeceğim de birinin başına bela olursun gerek yok.
 
Son düzenleme:
Sürücü kursunda direksiyon sınavını geçebilmem için yeteri kadar motor sürmeyi öğretiyorlar mı?
Evet. Zaten başka hiçbir şey öğretmiyorlar. Sadece sınavı geçebilmen için yeterli pratik yapıyorsun ve trafiğe değil, sınava çalışmış oluyorsun. Sınavı geçtikten sonrası sana kalıyor.
 
Selamlar. Kasım 2023'te buna benzer bir konu açmıştım, motor hakkında bilgisi olan bir sürü abilerim bayağı bir yardımcı oldular ne almam gerekiyor, ne yapmam gerekiyor öyle böyle işte şu an 16 yaşındayım yaz tatilinde sürücü kursuna katılacağım ama kafamda tek bir soru işareti var. Sürücü kursunda direksiyon sınavını geçebilmem için yeteri kadar motor sürmeyi öğretiyorlar mı? Eskiden birkaç kere motor sürdüm ama scooter olduğu için manuel ile çok bir alakam yok ve motor sürmemin üstünden en az 4-5 yıl geçmiştir. Kafamda çok bir şey kalmadı. Kısacası beni hiç motor sürmemiş biri olarak görebilirsiniz. Ben sürücü kursuna gittiğimde yeteri kadar gidon hakimiyetidir, dengedir, vites attırmadır, debriyajdır öğretirler mi? Motoru olmadan kursa yazılanlar veya bilgili olanlar yardım ederse çok sevinirim.

Kurslarda çoğunlukla her şeyi öğretiyorlar ama bazen yetersiz olabilir o yüzden ehliyetini aldıktan sonra bir de Yamaha'nın veya Honda'nın özel eğitim olarak verdikleri dersler var onlara yazıl derim. Motor konusundada eğer hazırda kullanabileceğin bir motor veya scooter var ise trafiğe kapalı zemini güzel olan bir alanda alıştırmanı yapabilirsin ve tabii ki ekipman giymek lazım. Bu arada ne yapacağını bilmiyor isen YouTube'dan motor pratiği videolarını izleyebilirsin.
Boş zamanlarında da motor eğitimi hakkında videolar izle ehliyet sınavında çok yardımcı oluyorlar.
 

Geri
Yukarı