İmam Hatip Liseleri ve Ülkemizin Durumu

Heinz Guderian

Kilopat
Katılım
26 Aralık 2015
Mesajlar
1.923
Makaleler
4
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhabalar ben MehmetCan. Üniversite sınavına hazırlanan bir kardeşinizim. Bu yazımda sizlere ülkemizdeki başarı durumu ve üniversiteler hakkında tamamen kendi görüşüm ve düşüncem olan birkaç yazı paylaşacağım.
----------
Öncelikle ülkemizin eğitim konusunda izlediği politikanın ne kadar içler acısı olduğunu anlatmama gerek yok. Şimdi sorunlu politika benim gözümde imam hatip liseleridir. Ama şu bilinsin ki ben imam hatip liselerine karşı değilim, kullanım amacının yanlışlığını anlatmaya çalışıyorum, sonuçta bowling topu ile basketbol oynamazsınız veya basketbol topuyla bowling. Şimdi rahatsız olduğum noktaya gelir isek devlet büyüklerimizin imam hatip liselerine çok büyük yatırımlar yapmaları sayılarını arttırmaları ve bu yaptıkları sonucunda, yaptıkları şeyin kalitesini sorgulamamaları.
----------
Buradaki bütün teknoloji sevdalılarının içlerindeki yegane amaçlardan biri de vatanımıza hayırlı birer evlat olmaktır, bu konuda mutabık olduğumuzu düşünüyorum. Ama bunu nasıl yapacağız veya nerede yapacağız, etrafımızda neler oluyor, kimler kimlerle beraber, ben kimlerle beraberim, bilgi bazında ben ne kazanıyorum ne katkı sağlıyorum, amacım nedir, ne yapıyoruz burada? Gibi sorulara cevap bulmakta zorluk çektiğimizi düşünüyorum veya üşengeçliğimizden uğraşmadığımızı düşünüyorum. Çünkü şimdi alacağımız kararlar bizim bütün hayatımızı, görüşlerimizi, insanlara bakış açımızı değiştirecek, şekil verecek. Bunun için ince eleyip sık dokumak lazım. Yoksa ''sen bana 100 bin dolar ver ben sana söyleyeyim, sen oraya çıkamadan dünya kopacak'' dersiniz kimi kast ettiğimi biliyorsunuz, he onun ilmine laf atmıyorum ama herkes uzman olduğu konuda konuşsa daha sağlıklı olur.
----------
Şimdi gelelim tekrar bizim eğitimimize sonuçta çoğumuz bir üniversite hedefliyoruz ve üniversite kazanmanın yolu liseden geçiyor. Ve liselerin de orta okuldan. Ben lise seçiminin hayatımızda daha çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü orada aldığımız 4 senelik eğitim bizim az çok ne olacağıma karar verir veya bizim aklımızda canlanır. Şimdi lisemizi neye göre seçeceğiz? Ülkemizin gelişmekte olan veya gelişimi durma noktasına gelmiş olduğunu var sayar isek bu gelişimi ilerletmek Atatürk'ün dediği gibi gençlerimizin elinde. Bu da fen bilimlerinde ileri noktalara ulaşarak olur. Çünkü tekrar söylüyorum gelişmesi istenmeyen ülkelerde sosyal bilimlere ve din ilimlerine ağırlık verilir. Ve ülkemizde bunu din ilimlerinde ağır bir şekilde hissedildiğini düşünüyorum ve kesinlikle tasvip etmiyorum.
----------
Öncelikle şunun için özür diliyorum ilk defa bu kadar uzun bir yazı yazıyorum acemiliğim için konudan konuya atlamalar olduğu için özür diliyorum. Bu benim çok kitap okumamamdan kaynaklanıyor ve bu sorunu çözmek için elimden geleni yapıyorum.
----------
Şimdi ülkemizdeki liseler hakkında, lisans yerleştirmeleri hakkında sayıları konuşturalım.
Öncelikle; üniversite sınavlarında ne yapıyoruz ona bakalım.


2017 ygs ortalama.png


Bu YGS ortalamamız.

LYS ORTALAMALAR.png


Bu LYS ortalamamız.

2017 LYS PUAN DAĞILIMI.png


Bu LYS puan dağılımı.

Lise türlerine göre lisans yerleşme.png


Malum lisenin verilerine bakın 220 bin kişiden sadece 40 bin kişi lisansa yerleşmiş 2 yıllık ve açık öğretimi saymıyorum. Dalga geçer gibi.

okul türüort.png

OKULA GÖRE NOT ORTALAMA.png



2015 Matematik ortalamamız.


2015 matemaik ortalaması.png



Yatırım yapılan ders programı.



imam.png


Yatırım yapılması gereken sayıları arttırılması gereken kesenin son kuruşuna kadar desteklenmesi gereken liselerin ders programı. Fen lisesi programı.

11afl.jpg

----------
Sonuç olarak istisna değil iseniz ortalamanız bu yapacağınız da bu aldığınız eğitimin kalitesi de belli 4 yılınızı heba etmeyin. Düşünün taşının öyle karar verin.
Kek olmayın hükumetin yanlış politikalarının kurbanı olmayın. Anadolu liselerine gidin fen liselerine gidin. Meslek lisesine laf yok. Çünkü oralar direkt mesleğe hazırlar. Mesleğe hazırlanmak istemiyorsanız meslek liselerine de gitmeyin. Her şey sizin elinizde umarım her şey gönlünüzce olur.

GELECEK BİZİM ELİMİZDE !
ataturk__ilimdir_fendir.jpg
 

Dosya Ekleri

  • OKUL TÜRLERİNE GÖRE ORTALAMA.png
    OKUL TÜRLERİNE GÖRE ORTALAMA.png
    40,7 KB · Görüntüleme: 58
  • OKUL TÜRLERİNE GÖRE ORTALAMA.png
    OKUL TÜRLERİNE GÖRE ORTALAMA.png
    40,7 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı