İnşaat Mühendisliğinin İş İmkanları

Regalbeyin

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2013
Mesajlar
599
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bir çok arkadaşım inşaat mühendisliği istiyor. Fakat istedikleri yerler hep ilk 20 binde. İlk 20 binde olanların işleri garanti olabilir ama diyelim ki ege üniversitesinde okuyacak İnşaat Mühendisliğini.( Başarı Sıralaması 34 Bin ) İş imkanları ne gibi bir durumda olur. Bir mühendisin ya da inşaat mühendisinin diyelim, orta derecede bir üniversitede (30 bin gibi) okurlarsa iş imkanlarında sorun yaşarlar mı ?
 
Üniversiteye göre tabii ki değişir ama artık nitelikli eleman olmasına da bakıyorlar. Yani İngilizce hariç geçerli bir dil daha biliyorsan orta seviye bir üniversiteye de gitsen muhtemelen iş imkanları fazla olur ama inşaat mühendisliğinin bana göre pek havası kalmadı artık.
 
Piyasada okula bakılıyor ama çok büyük bir artı yapmıyor. Okul iyi diye çok iyi bir işe giremeyebilir. Kendini ne kadar iyi , donanımlı bir mühendis olarak yetiştirir ise o kadar iyi şartlarda işe başlar. Tavsiyem iyi bir okulda okuması gelişimine çok büyük katkı sağlar ama iyi okul diye de olay bitmez. Asıl olay sonra başlar. Asıl mücadele sonra başlar. Okuldan sonra kendini geliştirir ise çok iyi yerlere gelebilir. Başarılar dilerim.
 
Ben İtalya'da Politecnico di Milano'da İnşaat Mühendisliği okumuş olmama rağmen bıraktım ve şuanda hayalim olan mimarlığın içindeyim. Beklenti çok önemli öncelikle meslekten. Bunu üniversitenin ilk yıllarında farketmiyorsun ancak benim tavsiyem yandal veya çift anadal imkanlarına şimdiden baksınlar. İnşaat bölümü son yıllarda mesleğini icraa edenlerden çok birkaç programın bile yapabildiği bir meslek. Tek önemli nokta senin diplomanı aldıktan sonraki imzan. Meslek etiği devreye girer ve sektörde birçok inşaat mühendisi imzasını henüz görmediği yapılar için kiraya veriyor. Bu kısım benim her potansiyel inşaat mühendisine ilk başta söylediğim bir uyarıdır. Soruna gelirsek spesifik olarak; İstanbul üniversiteleri önceliklidir her zaman işe alımda. Bu ön yargıyı kırmak için ismi olan bi başka bi şehrin üniversitesinden gelmen veya kendini geliştirmiş olman gerekir. O yüzden herkes için geçerli olan kendini geliştirme kısmına yönelmen gerekir fark yaratman için. Sonrası için yüksek lisans olarak Geoteknik mühendisliğini öneririm. Zemin iyileştirme temelli bir bölümdür ancak imza başına 3.000-4.000 tl alabileceğin bir meslek. 2 yıl daha eğitim hırsına devam edersen mezuniyetten sonra parlak bir gelecek sizleri bekler umarım. Şimdiden vereceğin her türlü kararda ve hayatında başarılar dilerim genç arkadaşım.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı