iPhone 15 Pro Max vs S24 Ultra

Xiaomi kullanıyordum, telefonumu değiştirmek istedim. iPhone 15 Pro alacaktım, sadece ekran boyutu için ekstra 15bin TL ödemek istemedim. İnternetten sipariş vermek üzereyken arkadaşım mağazaya gidip inceleyelim öyle al dedi. (arkadaşımda iPhone 13 var.)

Mağazada elime aldım baktım, içime pek sinmedi. Arkadaşın 13'üyle yan yana koyup karşılaştırdım, inceledim. Neredeyse aynı gibi geldi.
Daha sonra Samsung'ların olduğu yere gidip S24 ultrayı inceleyince ve takas desteğini görünce direkt olarak Samsung almaya karar verdim. Bence gidip incelemelisin.

S24 Ultra ve 15 Pro Max yurt dışında aynı fiyata satılırken, Samsung 16bin TL daha uygunaydı Türkiye'de. Ve üzerine takas desteği ile eski telefonumu 4000₺ ye sayıp üzerine 8000₺ ek takas desteği sununca direkt olarak S24 ultrayı aldım.

Eski telefonum POCO X3 proydu. Bu telefonu satmak istesem para etmeyecek, satılmayacaktı. Ek destek ile iyi bir fiyata satmış oldum.

S24 Ultra gerçekten çok güzel cihaz. iPhone kullanan arkadaşlarım ben telefonu almadan önce "Android'e o kadar para verilir mi? Instagram'da sorun yaşayacaksın" gibi şeyler söylerken, telefonu incelediklerinde satın almayı düşündüler. Instagram'da hiç bozulma olmuyor, ekran ve kamera kalitesi, cihazın özellikleri gerçekten çok iyi. Instagram Snapchat gibi uygulamalarla anlaşmalı bir telefon.

Özetle Türkiye özel fiyatlandırması ve takas desteği ile iki rakip olan bu telefonlardan birisini daha uyguna almak büyük avantaj. Daha önce 3 iPhone kullandım. İlk başta 15 Pro düşünme sebebim ikinci eldeki değeriydi. Fakat zaten Samsung'u alırken baştan kar ederek aldığım için, bunu göz ardı ettim. Ki yeni model Samsung'larda da 2-3 yıl içerisinde değer kaybı aşırı değil. Ve telefonu uzun süre kullanıyorum, satmak için almıyorum. Ve yorumlarda gördüğüm güncelleme ile gelen buglardan bahsedilmiş. 1.5 aydır cihazı kullanıyorum, herhangi bir sorun yaşamadım.
 
Instagram uzerinden fotograf yuklerken kalite dusmuyor ben duz S24 modelini kullaniyorum. Elmacilar sallamadan söyleyeyim. Bu soruya cevap yazilimla verilir. Ikisi de donanimsal olarak mukemmel cihazlar ancak yazilimlari farkli. iOS biraz daha stabil ve ekosistemde mukemmel bir sistem. Android ise ozgurluk demek. Android eskisi gibi degil 2 yil sonra yavasladi gibi sallamasyonlar kalmadi. Duz kullaniciyim ve paran var diyorsaniz iPhone alabilirsiniz bence. Az da olsa kurcalarim ekstra para vermeye gerek yok diyorsaniz S24 Ultra alin. Sonuc olarak yazilimsal olarak sizin icin onemli bir sey yoksa iki cihazi da alinca keske digerini alsaydim demezsiniz.
 
Benim için önemli olan kaliteli kamera ve ekran kalitesi genellikle Instagram ve tiktoka video yüklüyorum ve sürekli Netflix vb. uygulamalardan dizi veya film izlerim. Bunlar için hangisi beni üzmez?

Kamera kısmı tamamen zevke kalıyor. Bu 2 model kıyasından bağımsız olarak diyebilirim ki IPhone'un kamerası daha gerçeğe yakın renkler yani doğal fotoğraf çekiyor Samsung daha çok işliyor fotoğrafı. Bu Samsung kötü demek değil. Mesela benim zevkime göre doğal çekimler yapması daha iyi. Siz de kamera karşılaştırmalarını izleyin ve gidin teknoloji marketinde kameraları kurcalayın derim. Zevkinize hangi uyarsa onu alın ikisi de çok güzel fotoğraflar çeken özellikle telefoto konusunda S24U rakipsiz konumda. Gece çekimleri de S24U'nın daha iyi. Ayrıca ekran renk doygunluğu da S24U'da daha iyi.
 
Kamera kısmı tamamen zevke kalıyor. Bu 2 model kıyasından bağımsız olarak diyebilirim ki IPhone'un kamerası daha gerçeğe yakın renkler yani doğal fotoğraf çekiyor Samsung daha çok işliyor fotoğrafı. Bu Samsung kötü demek değil. Mesela benim zevkime göre doğal çekimler yapması daha iyi. Siz de kamera karşılaştırmalarını izleyin ve gidin teknoloji marketinde kameraları kurcalayın derim. Zevkinize hangi uyarsa onu alın ikisi de çok güzel fotoğraflar çeken özellikle telefoto konusunda S24u rakipsiz konumda. Gece çekimleri de S24U'nın daha iyi. Ayrıca ekran renk doygunluğu da S24U'da daha iyi.

S24 yapay zeka ile işliyor fotoğrafı fakat bu gerçekten çok iyi çalışıyor. iPhone daha gerçeğe yakın demişsiniz ama, genellikle iPhone daha sıcak sarımtırak renklerde fotoğraf çekiyor. Samsung da kamera kısmından hafif dozda sıcak bir filtre ekleyerek birebir aynı renklerde çekim yapılabiliyor, iPhone renklerinde.
 
Hayır hocam bu kanıya hangi iPhone modelinden vardınız? Asıl iPhone daha soğuk çekiyor genelde.

Yanlısınız var iPhone Samsung'lara göre sarı tonlarda çekim yapıyor. Bende S24+ kardeşimde düz iPhone15 var defalarca aynı anda çekim yapıp karşılaştırmasını yaptık. Samsung Apple'a göre renkleri çok canlı işliyor, Apple ise biraz daha sıcak abartısız renklerle işliyor.
 
Yanlısınız var iPhone Samsung'lara göre sarı tonlarda çekim yapıyor. Bende S24+ kardeşimde düz iPhone15 var defalarca aynı anda çekim yapıp karşılaştırmasını yaptık. Samsung Apple'a göre renkleri çok canlı işliyor, Apple ise biraz daha sıcak abartısız renklerle işliyor.

Sanırım sarı ton lafında anlaşamadık. Samsung daha canlı yani yapay zeka ile işliyor. Soğuktan kastım daha abartısız işlemesiydi zaten. Aynı şeyi Farklı cümlelerle anlattık :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı