Islemcinin Sicakligi

Okan Güclü

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2014
Mesajlar
42
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Islemcinin Sicakligi ile ilgili bir kac sorum olacakti ? Ilk önce sistemimden bahsedigim

Sistemim:

Intel i7 4770 CPU 3.4 GHZ
Pailt GTX 770 Jetstream
8 GB lik (Kingston RAM)
1 TB lik HDD 250 GB'lik Samsung SSD

Ekran kartimdan cok memnunum 3 fanli gercekten iyi is cikartiyo hic bir sekilde sicakliklar 70'in üstüne cikmadi ama Islemci benim icin tam bir kabus gibiydi.

Sorunumdan bahsedigim simdi Battlefield 4 yada baska bir oyun oynadigim zaman CPU cekirdegi 80-89 Dereceye cikiyor. Bu beni gercekten sinirlendiriyor. Hangi Fan'dan bahsediyorsun derseniz Intel stock fan.
Bir sekilde benim bunu 70 dereceye asagi düsürmem lazim. Nasil yapacagim ?
 
Termal macunu yenileyin işlemci sıcaklığı Bayağı düşecektir hala tatmin olmazsanız bütçenize göre işlemci soğutucu alabilirsiniz.
 
Termal macunu bugun yeniledim ama malesef sorun hala devam ediyor. Fan alabillirim. Masraf yapmiyacak bir cözüm varmi Bios felan olsun? Peki dereceler kritik seviyedemi ?
 
Termal macunu düzgün sürmemiş olabilirsiniz veya soğutucu işlemciye tam temas etmiyor olabilir. Soğutucuyu düzgün taktığınızdan emin misiniz?
 
Evet billgisayarin icini actim bol bol sürmedim sadece güzel bir tabaka olusturup kapatim aynen Recep Baltas'in yaptigi gibi yaptim bende CPU sogutucusunu taktim. Simdi CPU sogutucusunu salladim tam tamina yerine oturmus vaziyette.
 
Bir kisi bana söylemisti tam olarak hatirlamiyorum ama bu sicakliklar normal. Normalde senin Islemcin daha cok isinir diye bir söylentide bulunmustu. CPU cekirdegi en fazla kac derece olmasi lazim?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı