Katiplik nasıldır?

Merfrak

Femtopat
Katılım
22 Şubat 2024
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, geçen sene katipliğe başvurmuştum ama mülakatta elendim. Bu sene de alım olmasını bekliyorum. Alım olduğunda başvuracağım ama kimi gördüysem memnun değil. Yeni bir tartışma göremedim. Herkes maaş az demiş geçmiş senelerde ama şu an 32.500, gayet iyi maaşı. Maaş konusunda herhangi bir sıkıntım yok. Forumlarda katiplerin 5'ten sonra bile mesaiye kaldıklarını kaldıkları, mesainin ücretlerini almadıklarını, hafta sonu bile gidip iş yaptıklarını yazmışlar ama adliyede çalışan güvenlik bir tanıdığım da bunların doğru olmadığını söyledi. Katipler 4'te bile çıkıyor, 5'ten sonra 1dk bile durduramazsın diyor. Yani insanlar neden bu kadar kötülüyor anlamış değilim. Ben çok ümitliyim, bence iyi bir meslektir. İcra olsun, zabıt olsun ama ben en çok cezaevi katipliğini istiyorum. Katip olan varsa doğru bir şekilde anlatabilir mi? Nasıl bir meslek katiplik? Bu sene alım ne zaman olur? Normalde her sene bu zamanlar olurdu ama hala ilan yayınlamadılar. Merakla bekliyorum. Bir duyum alan falan varsa söyleyebilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Adliyede katipler çok yoruluyor, çalışma şartları çok yorucu. Genelikle çoğu yoğunluktan şikayet ediyor.
Her mesleğin zorluğu vardır bana göre. Merak ettiğim bir diğer konu da zabıt katipliğinde en ufak hatada soruşturma açılıyormuş doğru mu ?

"Ben kalmıyorum" desem ne olur? Devletin memuruyum çalışma saatlerim belli durmak zorunda değilim desem ne olur?
 
Klavyeyle içli dışlıyım hızlı da yazıyorum ama 10 parmak değil 6 parmak yazıyorum hocam sizce nasıl genel olarak stresli bir iş mi yoksa rahat mısınız ?
On parmak sertifikan olması lazım diye biliyorum kursu tamamlayarak aldım ben başvuruda gerekiyor

Adalet Bakanlığına bağlı bütün memurluklarda soruşturma ihtimali her zaman yüksektir. Dikkatli ve özenli çalışma gerektirir.
Peki mülakatta dikkat etmem gereken herhangi bir püf nokta var mı yoksa tamamen şans mı ?
 
On parmak sertifikan olması lazım diye biliyorum kursu tamamlayarak aldım ben başvuruda gerekiyor.

Peki mülakatta dikkat etmem gereken herhangi bir püf nokta var mı yoksa tamamen şans mı?

Katip duello diye bir site vardı hocam 3 dakikada 190 kelime yazıyordum orada, hızda sıkıntı yok ama işte mülakat nasıl olur onu merak ediyorum.
 

Geri
Yukarı