Müstakil eve Türk Telekom fiber altyapı çektirme işlemi

Kapımın önünde var (ki yan binaya da bağlandı), 1 seneyi geçti en fazla 3 metre hat için halen uğraşmaktayım. İnşallah sizinki erken çözülür.
Benimde kapımın önünde de var yan bina sıfır yapıldı fiber abonelik verdiler. Benim bina eski bakır altyapı vermiyor. Nedenini sordum yıllık planlamaya öncelik olarak yeni binaları ve hiç internet altyapısı olmayan binaları dahil ediyoruz diyor
 
Hocam bu fotoğraftaki erişim kabini FTTC sisteme ait senin başvuru yapman gereken sistemin adı FTTH olarak geçiyor. Kendim de bizzat Türk Telekom Saha Operasyonları Teknikeri olarak sana şunu öneriyi verebilirim. Evin müstakil olduğu için Havai OFDK kurulumu daha uygun olur. Muhtemelen evinin önünde telefon direği mevcut olup, internet hizmetin de ADSL veya VDSL altyapıdan çalışıyordur. İnternet dağıtım kutun yani ankastre kutun bakır altyapı için tasarlanan ana local kutusu veya tampon kutudur. Bu kutunun fiber dağıtım kutusu olarak değişimini talep etmen ve gerekirse çevredeki diğer müstakil evlerden imza toplamanın ardından, bir kişinin de vekalet etmesiyle bulunduğun bölgedeki Türk Telekom İlçe Müdürlüğü'ne dilekçeyi vermen yeterli olacaktır. Daha sonra ilgili birimlere dilekçen yönlendirilip uygun görüldüğü takdirde altyapı hazırlıkları için çalışmalar başlayacaktır.
Dipnot: Dilekçeye olumlu geri dönüş yapılma ihtimalini arttırmak adına Türk Telekom'un Yatırım Departmanı'nın talep ettiği müşteri oranı başvuran sayısının en az %60'ı olarak belirlenmiş durumdadır. Yani mevcut imza sayısının %60'ının Türk Telekom'dan internet hizmeti alması gerekmektedir.
Hocam biz köyde ikamet ediyoruz adsl altyapımız dahi yok bireysel firmaların kablosuz hizmeti üzerinden hizmet alıyoruz ve düzgün kullanamıyoruz altyapı için ne yapmamız gerekiyor
 
Dilekçe ile uğraşmayın kardeşlerim müdürlükler uğraşmıyor netten türk telekom ceo vs bulun yazın benim işimi Yusuf Kıraç çözmüştü ama şuan fibere bakmıyor galiba sürekli olarak darlayın twitterdan felan kesin sonuç alırsınız.
 
Dostum merhaba öncelikle bu saha dolabı fiber değil yani FTTH fiber değil FTTB olabilir ancak gerçek fiber değil kısacası eğer FTTB fiber ise beklediğin gibi büyük bir değişim yaratmaz senin hızında çünkü FTTB fiber sadece bu kutudan senin bina girişine kadar gelir bina girişinden itibaren bakır kabloyla binanın iç tesisatından evine ulaşır ADSL veya VDSL gibi binaya gelene kadar fiber kablodur sonrası bakır devam eder evinin içine fakat kendimin de kullandığı FTTH fiber evinin odanın içine kadar fiber kablosunun gelmesi demektir ben TurkNet altyapısı ile 1000MBPS kullanıyorum ve benim binamda 4 ayrı firmaya ait FTTH fiber altyapısı var o yüzden önce FTTH mi değil mi onu öğrenmelisin FTTB ise yine kararını sen verirsin fakat uğraşmaya değmez.
 
Hocam bu fotoğraftaki erişim kabini FTTC sisteme ait senin başvuru yapman gereken sistemin adı FTTH olarak geçiyor. Kendim de bizzat Türk Telekom saha operasyonları teknikeri olarak sana şunu öneriyi verebilirim. Evin müstakil olduğu için havai ofdk kurulumu daha uygun olur. Muhtemelen evinin önünde telefon direği mevcut olup, internet hizmetin de ADSL veya VDSL altyapıdan çalışıyordur. İnternet dağıtım kutun yani ankastre kutun bakır altyapı için tasarlanan ana local kutusu veya tampon kutudur. Bu kutunun fiber dağıtım kutusu olarak değişimini talep etmen ve gerekirse çevredeki diğer müstakil evlerden imza toplamanın ardından, bir kişinin de vekalet etmesiyle bulunduğun bölgedeki Türk Telekom ilçe müdürlüğü'ne dilekçeyi vermen yeterli olacaktır. Daha sonra ilgili birimlere dilekçen yönlendirilip uygun görüldüğü takdirde altyapı hazırlıkları için çalışmalar başlayacaktır.
Dipnot: Dilekçeye olumlu geri dönüş yapılma ihtimalini arttırmak adına Türk Telekom'un yatırım departmanı'nın talep ettiği müşteri oranı başvuran sayısının en az %60'ı olarak belirlenmiş durumdadır. Yani mevcut imza sayısının %60'ının Türk Telekom'dan internet hizmeti alması gerekmektedir.

Hocam tapu sahiplerinden mi imza almamız gerekiyor yoksa herhangi biri olur mu? Bir de evler genel itibarıyla 3 katlı her kattan alınmalı değil mi?

570metre mesafeden geliyor benim eve internet 24Mbps Max alabildiğim altyapı yok denebilir yani değişim mi talep edilmesi gerekiyor altyapı mı? En kötü saha dolabı bile koysalar hızım yükselse rahat edeceğim ama 24Mbps tek bir kişiye zor yeterken ortalama 10 cihaz bağlanıyor.
 
16 senede anca getirttirdik saçma bir durum ve internet çok yavaş, İzmir ilgilenirse ayrı. Biz ç- ve ge- arasinda kaldigimizdan bir şey yapamadik fazla.
 
İzmir gibi bir ilde ki ülkenin en büyük 3. şehri hala internet altyapı sorunu varsa ve özellikle gaziemir gibi yerlerde tapu dertleri olduğu sürece ne TTNET ne müdürlükler hiçbir şey yapamaz ben en son karabağlar merkeze gittiğimde sizin mahalle tarla olarak görünüyor deyip gülmüşlerdi :D
 

Geri
Yukarı