MySQL veri tabanında PDF dosyası saklanır mı?

Katılım
8 Haziran 2022
Mesajlar
683
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir web sitesi projem var. Özeti şu, siteyi açıp bazı bilgileri girip kaydet butonuna basıyoruz. Butona basıldıktan sonra bilgiler tarayıcı localine kaydediliyor. İndir e tıklarsak da sayfa PDF'e çevriliyor ve PC'ye indiriliyor. Şimdi ben bu belgenin, indire bastıktan sonra PDF olarak veri tabanına kaydedilmesini de istiyorum. MySQL veri tabanına bu belgeyi PDF dosyası olarak kaydedebilir miyiz? Daha sonra site üzerinden butona basarak bu belgeyi veri tabanından çekmem gerekecek tabii. Yapılabiliyor mu bu MySQL de?
 
PDF dosyasını MySQL'e değil, bir depolama sistemine kaydetmeniz ardından ona bir ID vererek o ID'yi dosya ile ilişkilendirecek şekilde MySQL'e kaydetmeniz lazım. Sonra dosya lazım olduğunda veritabanında ki ID'yi kullanarak, depolama sisteminden dosyayı bulacaksınız.
 
Sayfa PDF e cevriliyor demissin, bu islemi neye gore yapiyor?

Eger bir formu pdf e ceviriyorsan sadece formu saklaman yeterli. Kullanici tekrar indirmek istediginde yine formdan cevirip return edersin, boylece belki bir gun yeniden indirecek diye bir suru depolama yapmazsin.

Mysql de dosya saklarsin ama performans olarak anlamsiz, dosya sisteminde saklayip meta datayi rdbms de saklamak en makulu.
 

Geri
Yukarı