Nokia tuşlu telefon geçersiz SIM kart hatası

  • Konuyu başlatan Cyph
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 79

Cyph

Decapat
Katılım
24 Ağustos 2021
Mesajlar
61
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba babaaneme Nokia tuşlu telefon aldik. Yaklasık 1 ay önce tıkır çalışıyordu. Fakat ne olduysa duran telefon dünden beri sürekli geçersiz SIM kart hatası veriyor.
1/2 defa SIM kartı cıkartıp takınca hat geliyor fakat 5 dakika kadar sonra tekrar geçersiz SIM kart hatası veriyor. R bunun nedeni nedir acaba?
SIM karti kendi Android telefonuma takip denedim. Acaba SIM kart mi sorunlu diye 1 saat boyunca test ettim ve sorunsuz sekilde calisti. Eger benim yapabilecegim onerebileceginiz bir yontem varsa soylerseniz sevinirim. Fakat çözümü yoksa garantiye vereceğim. Ben babanemle İzmir'de yasiyorum. Telefonu aldigimiz yer ise tirede epey bir uzak oldugu icin buradan yardimci olabilecek bilgisi olan varsa cok cok sevinirim. Baktik olmadi mecburen servisine vereceğim.
 
Şu an disardayim o yuzden dogru veremeyebilirim bilgiyi fakat Nokia 210 sanirim ekrani genis 210a benziyor yanlış degilsem. Eve gecince modelini ogrenip yazarim.

Buldum modelini Nokia 6310.
 
Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir. Bu şekilde yazıyor. Ne yapmam gerekiyor?

Ogrendim, eger baska birileri bu tarz hata alirsa mutlaka telefonu aldigi bayiiye basvurup derdini anlatmasi lazim. Bu durum da telefonu satan bayii e-Devlet uzerinden IMEI numarasini hat sahibine yani hatta IMEI numarasini tanimliyor ve 1 hat uzerinden telefonu kullanmaya devam edebiliyor, sorun yasamiyor. Eger tek telefon 2 hat kullaniyorsaniz bu durum sorun yaratiyor bilginz olsun. Eger benim gibi buyuklerinize bir telefon aliyorsaniz mutlaka tek hat kullanacak ve bu hatta IMEI kaydi yaptirin yoksa bu tarz sorunlar yasar. Yasli basli insanlara ulasamayabilirsiniz. Dunyanin binbir turlu hali var, basina bir şey mi geldi bayldi kaldı mı? Tansiyonumu dustu yukseldi öldü kaldi mi durumlari gibi seyler dusunmek zorunda kalmamak icin mutlaka ama mutlaka tuslu telefon vs aliyorsanz hattı IMEI kaydi yaptirin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı