Paralel bağlı PCI Express güç kablosu 3060 Ti ekran kartını neden çalıştırmıyor?

duncan6767

Centipat
Katılım
1 Kasım 2022
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bir bilgisayar topladım. 750W mars Gaming PSU satın almıştım 8 pin PCI-Express kablosu eksikti. Ekstradan satın aldım. Öbür iki uç 2 X 8pin, fotoğrafta görebilirsiniz. Bilgisayarı bağlattığımda anakartta 4 adet kırmızı ışık aynı anda 1 sefer yanıyor ve bilgisayar açılmıyor. Ekran kartından PCI Express'i çıkarttığımda ise bilgisayar ekran kartsız olarak çalışıyor. Ekran kartı arızalı diye düşünerek başka bir bilgisayara taktım ve arızalı olmadığını anladım. Benim sorum şu ki, seri bağlantı bir PCI-Express kablo mu satın almalıyım, yoksa 750W bronz PSU aslında 750W elektrik üretmiyor olabilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • pci-express.jpeg
    pci-express.jpeg
    344,2 KB · Görüntüleme: 18
  • psu.jpeg
    psu.jpeg
    127,6 KB · Görüntüleme: 13
Bence PSU'yu değiştirin ve sertifikalı kaliteli bir PSU alın.
Ayrıca bir sitede okuduğuma göre markanın o modele ait güç kablosunu kullanmak gerekiyor yoksa çalışmıyor.
 
Moduler PSU'ların çıkışları standart değildir, PSU'ya uygun kablo bulmalısınız, muhtemelen kısa devre yapıyor.
kendim satın almadan önce firma ile iletişime geçmiştim. Bana artık üretmediklerini ve ellerinde olmadığnı ilettiler. Bu sebepten kendi kendime kablo satın aldım. Marka bazlı değil de, teknik bilgi bazında, şu tip kablo bu tip kablo satın almalısın diyebileceğiniz bir tavsiyeniz var mı?
 
Kendim satın almadan önce firma ile iletişime geçmiştim. Bana artık üretmediklerini ve ellerinde olmadığnı ilettiler. Bu sebepten kendi kendime kablo satın aldım. Marka bazlı değil de, teknik bilgi bazında, şu tip kablo bu tip kablo satın almalısın diyebileceğiniz bir tavsiyeniz var mı?

Öyle öneri yapamam, PSU'nun pin çıkış verilerini bulup, aynı çıkışa sahip başka bir PSU'un PCI-e kablosunu alacaksınız, belki çıkışlar ölçülerek tespit edilebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı