PlayStation vs Xbox

batub1

Picopat
Katılım
9 Mart 2024
Mesajlar
123
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çok fazla bir bilgim yok ikisinden birini alacağım. Neden PS ya da Xbox arasındaki fark nedir? Hangisini önerirsiniz?
 
Eğer oyunlara ödeyecek paranız varsa kesinlikle Playstation 5 alın. Xbox oyunları bir tık ucuz ve xbox’ta gamepass özelliği var kısaca aylık cüzi bir miktar verip katalogdaki seçili 100 civarı oyunu oynayabiliyorsunuz.

Fakat Playstation’daki yüksek prodüksiyonlu hikayeli oyunlar Xbox’ta yok. Eğer Fifa atarım savaş oyunu oynarım bir iki tane diye bakıyorsanız sadece Xbox alın.
 
Bu konu ile sorularınızın cevabını alırsınız muhtemelen.

 
PS tarafının exclusive oyunları daha ağır basar. Xbox tarafının ise Store'daki fiyatları PS'e nazaran çoğu oyun daha ucuzdur.

Eğer PC'in varsa PS almanı öneririm. Her ne kadar Sony oyunlarını artık PC'ye çıkartsa da gelmeyecek olan hala birçok exclusive oyun var.
 
PS Controller'ı daha güzel (touchscreen'i olması, haptic feedback, adaptive trigger, pil gerektirmemesi yeterli sebepler bence. Yine de analogdan dolayı Xbox dizilimi tercih edenler var fakat ben PS5 kolunu daha çok sevdim), exclusive oyunları daha iyi fakat oyunlar gerçekten pahalı. Tamamen size kalmış ben olsam PS alırdım.
 
Çok fazla bir bilgim yok ikisinden birini alacağım. Neden PS ya da Xbox arasındaki fark nedir? Hangisini önerirsiniz?
PS özel oyunları Xbox özel oyunlarından kat kat daha iyidir. PS gamepadi de aynı şekilde Xbox gamepadinden çok daha iyi. Series X daha güçlü fakat o konsolu Series S kısıtladığı için performans olarak PS5'in gerisinde kalıyor. Yine Series S nedeniyle ileri zamanlarda yeni Xbox konsolları çıkınca birçok geliştirici Xbox Series S'e oyunları optimize etmekle uğraşmayacaktır ve Series X'e ne çıkarsa S'e de çıkacağı için uzun ömürlülük açısından da PS5 çok daha iyi bir tercih haline gelecektir. Xbox tarafında Gamepass var PS tarafında PS Plus var, içerisinde PS özel oyunlarının bulunması sebebiyle PS Plus oyunları daha kalitelidir. Oyunlar iki tarafta da aynı fiyattan çıkıyor. PS tarafında oyunları ikinci el CD olarak alıp bitirdikten sonra aldığınıza benzer bir fiyattan satıp zararsız da oynayabilirsiniz. Türkiye'de Xbox yaygın olmadığı için CD pazarı durgun. Baktığımızda Series X almak için düzgün bir sebep yok. PS5 gerek oyunları, gerek kontrolcüsü, gerek oyunların daha iyi optimize edilmesi, gerek PS özel oyunlarını barındıran PS Plus'ı, gerek daha uzun ömürlü oluşu, gerek CD al sat avantajının oluşu ile alınması çok çok daha mantıklı bir konsol hâline geliyor.
 
Çok fazla bir bilgim yok ikisinden birini alacağım. Neden PS ya da Xbox arasındaki fark nedir? Hangisini önerirsiniz?

Konsollara kendi içlerinde donanımsal bakarsak:
PS5'in Series X'e artıları:
-Daha hızlı SSD
-DualSense ile geri bildirim ve tetik tuşlarının sertleşmesi
-SSD artırılabilir birçok marka ile bütçeye uyumlu destek var.
-Daha optimize oyun deneyimi (genelde böyle. Series X'in de PS5'ten daha stabil çalıştırdığı oyunlar var)

Series X'in PS5'e artıları:
-Eski oyunlarda FPS Boost(30FPS olan oyunları 60FPS'e taşıyor)
-Full geriye uyumluluk (İlk Xbox'a kadar)
-Sıfır ses. Son derece sessiz bir cihaz. PS5'te de fan sesi yok ancak bobin sesi var. PS5 Coil Whine diye yazarsanız YouTube'da görürsünüz nasıl ses çıkardığını. Her PS5'te de bobin sesi var.

Oyun zevkiniz en önemlisi. Sony oyunlarına bir bakın birçoğunu oynarım derseniz zaten PS5 dışında seçenek yok. Aynı zamanda PS Plus koleksiyon ile bu oyunların neredeyse hepsi üyelikte geliyor oyunlara para vermeden uzunca zaman bunları oynarsınız.
Sadece 3. parti oyunlar dediğimiz her platforma çıkan oyunları oynayacaksanız veya yarış ve spor oyunları falansa oynayacağınız o zaman Series X öneririm boş yere sesli bir konsol olan PS5 ile aynı kalitede bir oyunu oynamayın. Game Pass ile birçok oyun çıktığı ilk günden geliyor. PS Plus ise eski bir oyun arşivinden oluşuyor ve yeni oyunlar neredeyse çıktığı gibi gelmiyor. Bu anlamda Game Pass'e birçok oyunun çıktığı gibi gelmesi de büyük artıdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı