Riot Games'le ilgili her şey silinmeli mİ?

Bu milleti anlayamıyorum gerçekten. Her yerde ''hile sorununu çözün, her el hile geliyor'' diye ağlıyorlar ama hile sistemine tepki gösteriyorlar. Bu adamlar hileleri vahiy yoluyla tespit etmiyor arkadaşlar.
Her oyunda hile var hocam. Fakat hiçbiri böyle sıkıntılı bir anticheat kullanmıyor. Mesela Vanguard sistemi hacklense, milyonlarca insanın her türlü verisine ekstra işlem yapmadan erişebilecekler. Huzur kaçırmayan ve tehlikeleri olmayan bir anticheat getirebilirlerdi. Durumu kasıtlı olarak zorlaştıran Riot.

Kaldı ki LoL bitmeye yüz tutmuş 15 yıllık bir oyun. O kadar zamandır hile gibi pek çok sorunu çözemeyen bir oyun şirketine kim neden güvensin? Vanguard güvenilir ve basit hale gelene kadar herkes tepkisini göstermeli. Yapı olarak anticheat'in ötesine geçmemeli.
 
Riot Games bünyesindeki oyunlar popüler olduğu için ve ister istemez hemen her bilgisayarda çalışabilecek potansiyele sahip olduğu için buna bağlı hile üretici sayısı tavan yapmıştı aslında LoL'e Vanguard gelmesi gibi bir plan yoktu en azından 2026-2027'den önce böyle bir şey düşünmediklerini açıklamışlardı, 2023 ilk çeyrek de çok ciddi bir güvenlik açığı bulundu ve neredeyse Riot'un geçmiş ve gelecek halihazırda planlanan projeleri, güvenlik dosyaları, kayıt bilgileri çalındı bu hırsızlık sonucunda 2023 ilk çeyrek önce anında ban yemene sebep olacak script/skin changer tarzı sistem tarafından çoktan tespit edilmiş hileler bile 2023 ikinci çeyrek itibarıyla undetect olarak çalışmaya başladı, hatta o kadar abartıldı ki crack scriptler, crack skin changerlar bile çıktı, 15 yaşında ufak Python bilgisi olan biri bile external hile yapmaya başladı 2023 sonuna doğru işin artık suyu çıktı her oyunda en az 3 kişi hile kullanıyordu LoL içinde ve bunların ban yemesi/engellenmesi en iyi ihtimalle minimum 20 oyun sürüyordu, 200 maç atıp ban yemeyenler bile vardı Riot burada şuna karar verdi ya sistemi değiştirip oyuna yeni oyun motoruyla yepyeni bir güncelleme getirecekti ya da Vanguard'ı LoL'e entegre edecekti olası problemleri ve oyuncu şikayetleri düşünerek hareket etse de hilelerin 2024 içinde iyice azıtmasına karşılık Riot son kararını yeni bir oyun motoru yapıp genel değişiklik yapmaktansa Vanguard'ı entegre etmeye karar verdi, eğer bu kararı vermeseydi LoL zaten hileler sebebiyle artık bıktırmış, oynanmayacak duruma gelmiş olacaktı.
Şimdi Riot aldığı bu karar ile hem script mevzularını minimuma indirmek istiyor hem de hile kullananlara donanım banı atarak caydırıcılığını arttırmak istiyor sev ya da sevme Vanguard geldi ve bundan geri adım atılmayacağı bariz ortada bir süre sonra oyundaki hilelerin neredeyse yok olması ve buna bağlı daha temiz oyunlar ortaya çıkmasıyla mevcut tepkiler/övgüye dönüşecek ve LoL geri döndü gibi yorumlar yapılacaktır.

Kernel erişimine sahip uygulamalar için sürekli izleme olayı normal ve tekrar belirtmekte fayda var nükleer güvenlik kodlarınız yoksa çok takmamanız gerekiyor zira kullandığınız VPN dahil hemen her şey canlı canlı zaten tüm hareketlerimizi izler duruma gelmiş durumda giriş seviye bilgisayar kullanıcılarının Vanguard'ı çok da takmasına gerek yok ancak LoL veya Valorant oynamak istiyorsa bundan sonra kullanmak zorunda.
 
Sadece oyun içi çalışır yapsalar sorun falan kalmayacak tek muhabbet bu aslında. Diğer soru işareti de neden diğer uygulamalardaki mesajları ve sesleri kaydediyor oyunla ne ilgisi olabilir milletin discordunu ve wp'sini ne yapacak bunu koda eklemeyip es geçebilirlerken niye alıyorlar sorulması gereken bu , sadece dosya tarasa yine tamam derdim de uyguladıkları yöntem değişik.
 
Biliyorsun durum belli Riot Games'in anticheati Vanguard, tüm verilerimizi depoluyor ekranımızın fotoğrafını alıyor silmeli miyiz nasıl güvenebilirim?
Bir şey silmene gerek yok. Anticheat olan oyunların çoğu bu tarz işlem yapıyor. Vanguard'ın tek farkı her zaman açık kalması. Söylenene göre sadece oyun içi görüntü aldığı iddia edilmiş.
 
Ben şahsen her şeyini sildim gerekirse oynamam zaten siz de bence akıl sağlığı ve güvenliğiniz için silin ve oynamayın.
 
Her oyunda hile var hocam. Fakat hiçbiri böyle sıkıntılı bir anticheat kullanmıyor. Mesela Vanguard sistemi hacklense, milyonlarca insanın her türlü verisine ekstra işlem yapmadan erişebilecekler. Huzur kaçırmayan ve tehlikeleri olmayan bir anticheat getirebilirlerdi. Durumu kasıtlı olarak zorlaştıran Riot.
Diğer oyunların böyle sıkıntılı bir anticheat sistemi kullanmadığını da nereden biliyorsun? Kullanıcılar tarafından sızdırılmadı diye mi? Kaldı ki Riot'un 15-16 yaşındaki çocukların kıçı kırık konuşmalarına ihtiyacı olduğunu da sanmıyorum. Tabii sen açık olan her Discord sekmesine kişisel bilgi ve veri yazıyorsan orası başka. 😀
Kaldı ki LoL bitmeye yüz tutmuş 15 yıllık bir oyun.
Nedense bu ''LoL bitiyor'' lafını hep biz Türkler söylüyor ama gariptir ki adamlar ha bire rekorlarını tazeliyorlar. Sinematik izlenme rekoru mu dersin, E-Spor izlenme rekoru mu dersin, aylık oyuncu rekoru mu dersin... Oyunun bittiği falan yok aslında, siz öyle zannediyor ve lanse ediyorsunuz sadece.
O kadar zamandır hile gibi pek çok sorunu çözemeyen bir oyun şirketine kim neden güvensin?
Riot'a, hile sorununu çözmekte en başarılı olan şirketlerden birine de ''hile gibi pek çok sorunu çözemeyen'' demek de ayrı bir ironi. LoL'de 2500, VALORANT'ta tahminen 1500 saatim var ve şu ana kadar hiç hileye denk gelmedim. Hileye denk geldiğini iddia edenlerin çoğu Xerath oynarken 2 tane sağ sol yapıp dodge atan adama yetenek tutturamayan ağlaklar. VALORANT'ta da aynısı var, günde 20 saat VALORANT oynayıp kalan 4 saati de poligonda geçiren hayatı olmayan heriflerden onetap yiyip ''hile'' diye zırlıyorlar.

Velhasıl kelam, bu olayda Riot'un yapacağı maksimum şey Twitter'dan kıytırık bir Tweet ve oyuna girdiğinizde karşınıza çıkacak yalandan bir ''Gizliliğinize önem veriyoruz'' penceresi. Çoğu kişiyi bu şekilde kandıracak ve içlerini rahatlatacaklar. Fazlasını da beklemeyin zaten.
 
Son düzenleme:
Bir ara mâlum korsan Minecraft vardı hatırlarsınız virüslü mü konusu popüler olmuştu aslında bu konuda aynı işin laciverti. Özetle bir şeyi silmenize veya format atmaya gerek yok. Bir şey olacaksa işin sonunda geciktiremeyeceğiz ne de olsa :D panik yaratmaya gerek yok hemen hemen her anticheat görevi gören her program yapıyor zaten bunu. Belkide Vanguard'tan daha tehlikeli anticheat programı bile vardır fakat haberimiz yoktur olabilir bunlar. Bu konu yüzünden çok ciddi rakamda oyuncular riot oyunlarını silmeye başlamış valla CS'yi gururlandırıyorsunuz tam gaz devam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı