RTX 40602'lı sistem LoL'de düşük FPS veriyor

Alixtd

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2021
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese selam. 4060 laptopum var. Sistemim gayet iyi fakat sadece LoL oynarken FPS 90 80 civarı. Ne yapmam lazım yükseltmek için?
 
LoL ayarlarından FPS kısıtlı olabilir veya LoL'ü RTX 4060 ile değil de işlemcinin dahili grafik birimi ile çalıştırıyordur.

LoL için FPS kafi diyebiliriz, çok da yükseğe gerek yok. Laptop cihazlarda düşük güç tüketimi birazcık daha önem arz ediyor. Ama akıcı gözükmüyor olabilir.
Eğer yüksek FPS almak istiyor isen öncelikli olarak oyun içi ayarlarını kontrol etmelisin. FPS sınırı var ise onu kaldırabilirsin. VSYNC açık ise kapatabilirsin.
LoL'de böyle bir ayar var mı bilmiyorum ama bazı oyunlarda Notebook ayarı oluyor. Düşük güç tüketimi için sınırlama getiriyor. Böyle bir ayar var ise onu da kapatabilirsin.

Eğer oyun ayarlarında bir kısıtlama yok ise Windows ve NVIDIA ayarlarını kontrol edebilirsin. Cihazım Türkçe olmadığı için tam doğru söyleyemeyebilirim; Windows Ayarları > Sistem > Görüntü (Ekran) > Grafik Ayarları ( İngilizce olarak; Windows Settings > System > Display > Graphics) kısmına geliyoruz, LoL var ise seçiyoruz, seçeneklerden Yüksek Performansı ayarlıyoruz. (RTX 4060 Ekran kartını gösterir zaten orada.) Eğer LoL gözükmüyor ise LoL'ün yüklü olduğu konumu göstererek ekleyebilirsin.
Benzer ayarı NVIDIA Denetim Masasında yapıyoruz. NVIDIA Denetim Masasını açıyoruz. 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmesine geliyoruz. Program ayarlarına geliyoruz. LoL'ü seçiyoruz yok ise ekle diyerek LoL'ü bulup ekliyoruz. Eğer gösterilen uygulamalar arasında yok ise yine yüklü olduğu konumu göstererek ekleyebilirsiniz. Daha sonra LoLü seçince alt kısmında tercih edilen grafik işlemcisi diye bir bölüm olur. Oradan Entegre olanı değil de Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seçiyoruz.

Muhtemelen düşük güç tüketimi için Entegre grafik kartı ile çalıştırıyordur oyunu ve bu yüzden de düşük FPS alıyorsundur. Bu ayarları yaptıktan sonra daha yüksek FPS değerlerini görebiliyor olman lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı