Samsung G8 OLED vs Philips Evnia 34 QD OLED

Bütçe
35

zBurakhan

Kilopat
Katılım
25 Eylül 2016
Mesajlar
403
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monitör
Samsung G8 Oled, Philips Evnia 34 QD Oled
4070 Ti ve 5600X ile kullanılmak üzere monitör arayışındayım fakat tüm markalar yeni bir OLED monitör sektöründe rekabete yeni başladığından hangi seçenek uygun olur bilmiyorum yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Masam derin bir masa 180'e 90 o yüzden Philips modelinindeki derin stant bende sorun yaratmayacak gibi duruyor.

Onun dışında siyahları görmek isteğim var o yüzden başka bir monitör önerecekseniz onu da o koşullar altında önerirseniz sevinirim.

Yaz başlamadan önce satın alacağım yani 1bucuk 2 ay sonra alacağım o sıra yeni bir monitör piyasaya gelecekse onu da bekleyebilirim teşekkürler iyi sosyaller.
 
Hocam OLED için acele etmemenizi öneriyorum zira çok yeniler ben Samsung odyyssey Neo G8 aldım QLED HDR 2000 sertifikalı 240Hz PS5 ve PC de kullanıyorum aşırı memnunum
 
Samsung G8 OLED'in firmware sorunları var. Yazılımsal olduğu için çözülemeyecek bir şey değil ancak dkkat edilmesi gereken bir olay.
Ayrıca Philips Evnia 34M2C8600 daha dolu bir monitör olduğu için bu karşılaşmanın kazananı.
Yazılımı %100 düzgün çalışan herhangi bir ürün gösterirmisin. Kullanıcısı olmadığı ürünler hakkında tavsiyede bulunmak trend olmuş bu forumda.
 
İki monitörde kendi klasmanında güzel ürünler.
Samsung aynı zamanda akıllı TV'ye kaçıyor. Bu alanda özellikler barındırıyor.
Philips ise baştan aşağı donanımlı bir monitör.
Philips aynı zamanda QD olarak geçiyor. QD Samsung'un geliştirdiği bir teknoloji. Fakat Samsung'un kendi OLED monitöründe göremedim.
Philips terazide ağır basıyor.
 
QD Samsung'un geliştirdiği bir teknoloji.
Quantum Dot, Rus ve Amerikan bilimadamları tarafından geliştirilen bir teknoloji hocam.

The term quantum dot was coined in 1986. They were first synthesized in a glass matrix by Alexey Ekimov in 1981 and in colloidal suspension by Louis Brus in 1983. They were first theorized by Alexander Efros in 1982.

Türkçe çevirisiyle;
Kuantum noktası terimi 1986 yılında ortaya atıldı. İlk kez 1981 yılında Alexey Ekimov tarafından cam matrisinde ve 1983 yılında Louis Brus tarafından kolloidal süspansiyonda sentezlendiler. İlk kez Alexander Efros tarafından 1982 yılında teorileştirildiler.
Fakat Samsung'un kendi OLED monitöründe göremedim.
Çünkü Samsung'un kendi teknolojisi değil. En fazla Samsung kullanıyor diye onların teknolojisiymiş gibi algı var ortalıkta.
 
Çünkü Samsung'un kendi teknolojisi değil. En fazla Samsung kullanıyor diye onların teknolojisiymiş gibi algı var ortalıkta.

Beni bile kandırmışlar hocam. Büyük bir pazarlama stratejisiymiş meğer. Samsung gözümde yine eksi puan yedi.
 
Şu konu baştan aşağı yanlış bilgi içeriyor. Quantum dot OLED Samsung teknolojisidir. Samsung paneli üretir diğer firmalara paneli satar. Samsung'tan başka qd OLED üreten firma yoktur. Quantum matriksin bulunuşuna girmişiniz siz ama o farklı bir olay. Samsung quantum dot panelini OLED yanmasına karşı geciktiren bir çözüm diye üretmiştir. İlk qdoledi de Dell monitör kullanmıştır. Panelini Samsung üretiyor hâlâ.
Samsung G8 OLED bir quantum dot OLED'dir.
Samsung G8 OLED Philips'e göre daha donanımlıdır.
-3 yıl garanti.
-Kkıllı TV.
-Akıllı TV içeriklerinin 21:9 formatta vermesi.
-Bilgisayara gerek kalmadan GeForce NOW gibi uyulamalarda oyun oynayabiliyorsun.
-Ve yine Netflix, Disney+ gibi bir sürü içeriği bilgisayar olmadan tam performans yüksek kalite kullanabilirsin.
-Neo quantum akıllı grafik işlemcisi.
-Hoparlör
-Harici PSU sistemi sayesinde fana gerek kalmadan ısınmaz.
-Pasif soğutma.
-Dolby Atmos.
-HDR10+
-12 bit 175 Hz görüntü verebilmesi.
-Daha az enerji tüketimi.
Bunlar Samsung'un Philips'e göre daha iyi olduğu. Özellikleri.

Philips'in tek artısı sağa sola dönmesidir. Ayrıca Philips OLED ise 3 tane fanla gelmekte ve bu fanlar gürültü yapmakta. Philips'te agresif abl sorunu da mevcut yani parlaklık kendini limitleyip kısıyor bir yerden sonra.

Umarım epeyden bakıp dolu demiyorsunuzdur çünkü epeyde bayağı bir yanlış-eksik bilgi var :)

Görsellik, HDR performansı, gecikme süresi, input lag, parlaklık vs... Geri kalan her şeyde aynılar.
Sizler Philips'in nesi daha dolu dediniz vallahi şaşırdım. Tamam Samsung'u sevmiyor olabilirsiniz ama adamlar şu an OLED konusunda Türkiye'deki en aktif destek veren firma gerek fiyat politikası gerek garanti mevzusun da daha iyiler. O yüzden hem daha niteliksiz olan Philips'e daha dolu demek abes kalıyor arkadaşlar. Ayrıca Samsung 1500 dolar iken ülkede 30 bine satılıyor Philips ise 1300 dolar iken 32 bine satılıyor.
Samsung'un çoğu sorunu düzeldi. Şu an sadece 2 sorunu kaldı onları da düzelteceğini söyledi marka. Sorunlar DP 1.4'e özgü sorunlar. HDMI 2.1 ile bağlantı kurarsanız bu sorunları yaşamıyorsunuz. Aslında DP 1.4 ile de yaşamamak için bir iki ayar yapmanız gerekiyor. Bir de AMD ekran kartlarda HDR soluk gözüküyor ama NVIDIA kartlarda HDR muazzam çalışıyor. Aynı sorun Dell AW3423DWf modelinde de vardı. Bunların da güncelleme ile çözüleceğine bahsediliyor.
Yakında MSI geliyor fiyat/performans olursa o düşünülebilir ama Philips kesinlikle ölü doğan bir OLED.

@Saint Lucia
@zBurakhan

Quantum dot, Rus ve Amerikan bilimadamları tarafından geliştirilen bir teknoloji hocam.

The term quantum dot was coined in 1986. they were first synthesized in a glass matrix by Alexey Ekimov in 1981 and in colloidal suspension by Louis Brus in 1983. they were first theorized by Alexander Efros in 1982.

Türkçe çevirisiyle;
Kuantum noktası terimi 1986 yılında ortaya atıldı. İlk kez 1981 yılında alexey ekimov tarafından cam matrisinde ve 1983 yılında louis brus tarafından kolloidal süspansiyonda sentezlendiler. İlk kez alexander efros tarafından 1982 yılında teorileştirildiler.

Çünkü Samsung'un kendi teknolojisi değil. En fazla Samsung kullanıyor diye onların teknolojisiymiş gibi algı var ortalıkta.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı