Samsung Galaxy Buds FE iadesi yapılabilir mi?

cihatk

Kilopat
Katılım
13 Ağustos 2016
Mesajlar
335
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1525000073
Arkadaşlar 2 hafta önce Galaxy Buds FE aldım. Gayet memnundum ama bugün bir şey fark ettim. Gürültü engelleme özelliğini açtığımda sağ kulaklıktan aşırı derecede rüzgar sesi gibi bir şey geliyor rahatsız ediyor. Satıcı da böyle bir cevap verdi. 14 gün tam olmadığı için direkt iade edebilir miyim yoksa hijyen şartları gereği iade edilemiyor mu?

Screenshot_20240430-235150_Trendyol.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kulak içi kulaklıklarda kutusu açılmadan ürün iade edilmesi gerekiyor. Eğer kutu açılır, kullanılır ise iade edilemez. Satıcı doğru bir mesaj yazmış, üründe sıkıntı varsa garantiye gonderirsin. Bu arada satıcı official mı? Satıcı: Trendyol,Samsung olmadığı sürece hiç bir firmaya güvenip trendyoldan alisveris yapmam. Hatta satıcı Trendyolun kendisi bile olsa bile 2 kere düşünürüm.
 
Kulak içi kulaklıklarda kutusu açılmadan ürün iade edilmesi gerekiyor. Eğer kutu açılır, kullanılır ise iade edilemez. Satıcı doğru bir mesaj yazmış, üründe sıkıntı varsa garantiye gonderirsin. Bu arada satıcı official mı? Satıcı: Trendyol, Samsung olmadığı sürece hiçbir firmaya güvenip Trendyol'dan alisveris yapmam. Hatta satıcı Trendyol'un kendisi bile olsa bile 2 kere düşünürüm.

Bu sadece türkiyedemi geçerli yoksa dünya genelindemi?
 
Universaldır. Yani tüm dünyada böyledir. Hijyen kurallarına uygun bir yapı değildir zaten kulak içi kulaklıklar. İade olması için ancak ve ancak kutunun hiç açılmaması/kullanılmaması gerekmektedir.

Ben Almanya'da kulaklık almıştım 1 ay falan kullandıktan sonra şarjı az gidiyordu birinin aldığım yere gittim sorgusuz bir şekilde iademi değişimmi istediğim soruldu ve isteğim yapıldı. Saçmaymış ürün arızalıysa değişmeliler.
 
Ben Almanya'da kulaklık almıştım 1 ay falan kullandıktan sonra şarjı az gidiyordu birinin aldığım yere gittim sorgusuz bir şekilde iademi değişimmi istediğim soruldu ve isteğim yapıldı. Saçmaymış ürün arızalıysa değişmeliler.

Ürün arızalıysa zaten değişmeliler fakat bunu cayma hakkınızı değil "ayıplı ürün" hakkınızı kullanarak yapmalısınız.

Satıcıya ürünü iade-degisim için yollayın, arızalı olduğunu belirtin. Yasal olarak satıcının 20 iş günü süresi var, bu süre içerisinde ürünün ayıpsız olduğunu ispatlayamazsa talebinizi yerine getirmek zorunda. Ürün arızalı diyip tamir edilemez, siz değişim istiyorsanız değişim yapılmak zorunda.
 
O zaman iade için gerekli yolluyorum Trendyoldan iade kargo kodu aldım zaten. 14 gün dolmadan dün oluşturdum iade isteğimi. Kargoya veriyorum o zaman. Ürünün hatalı çıkması benim hatam değil sonuçta dedikleri gibi stickerları açılmamıştı ama kusurlu yani.
 
O zaman iade için gerekli yolluyorum Trendyol'dan iade kargo kodu aldım zaten. 14 gün dolmadan dün oluşturdum iade isteğimi. Kargoya veriyorum o zaman. Ürünün hatalı çıkması benim hatam değil sonuçta dedikleri gibi stickerları açılmamıştı ama kusurlu yani.

Sizin hatanız değil ama haklarınızı bilmek zorundasınız. Cayma hakkınızı kullanarak iade talebi açarsanız, hijyen nedeniyle reddedilip ürün size geri yollanır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı