Sapphire RX 580 WattMan hataları

  • Konuyu başlatan rawe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 210

rawe

Femtopat
Katılım
1 Eylül 2023
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Yeni bir ekran kartı aldım eski model R7 240 1GB şu an yeni aldığım 2.el model RX580 8 GB öncelikle yaptığım işlemlerden başlayayım. DDU ile eski ekran kartının sürücülerini tamamıyla kaldırıp yeni ekran kartının sürücülerini kurdum. Ondan sonra biraz LoL oynadım oynarken şöyle bir sorun meydana geldi. Yarım saat 1 saat sonra falan bir anda görüntü kesti aynı şekilde CS2'ye de girmeye çalıştım fakat onda da direkt olarak oyunu kendi kendine kapanıyor. Yaptığım ufak bir araştırma sonrası WattMan hatası olduğunu düşünmeye başladım. Belki de güç kaynağım yetmiyordur ondan dolayı da olabilir. Güç kaynağım Corsair VS 550 neticeye gelecek olursak WattMan hatasının çözümünün undervolt olduğunu gördüm birkaç forumda. Sapphire Nitro+ RX 580 8 GB ekran kartı için undervolt önerisi olan var mı?
 
Çift slot anakartta RAM'in yeri önemli olmuyor, siz UV yapmadan kartı test edin, yine sorun olursa kartın güç girişini kontrol edin gevşek olmasın, en son kartta Dual BIOS var diğer BIOS ile test edelim.

Hocam tekrardan selamlar biraz geç dönüyorum kusura bakmayın. RAM'in yerini değiştirdikten sonra sorunun çözüldüğünü düşünmüştüm fakat şu an yine tekrar başladı gibi bir şey. UV yapmadan kartı test edin derken neyi kastetmek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Bir de dikkatimi çeken bir şey oldu ekran kartında 8+6 pin girişi var ben şu anda sadece 8 PIN'i bağladım. Diğer 6 PIN'i bağlayabilirim kablom var fakat işlem sonrası kart yanar mı bir şey olur mu pek anlayamadım ondan dolayı bir sormak istedim.
 
RAM'lerle alakası yok, kartın frekansını değiştirmeyin.

6 pin tek kablodan geldiği için güç artışı sağlamayacak, ama takmanız lazım.

Şimdi bu kart 240W'a çıkabiliyor, tek kablo ve slottan 225W verir bu aradaki farktan siyah ekrana düşüyor olabilir.

Siz 6 pinide takıp, AMD uygulamasından Power limiti düşürüp test edin.
 
RAM'lerle alakası yok, kartın frekansını değiştirmeyin.

6 pin tek kablodan geldiği için güç artışı sağlamayacak, ama takmanız lazım.

Şimdi bu kart 240W'a çıkabiliyor, tek kablo ve slottan 225W verir bu aradaki farktan siyah ekrana düşüyor olabilir.

Siz 6 PIN'i de takıp, AMD uygulamasından Power limiti düşürüp test edin.

Hocam 6 PIN'i de taktım şu anda deniyorum eğer bir sorun olursa tekrar dönerim de birçok videoda bunun çözümü için frekans düşürmeyi öneriyorlardı bundan dolayı frekansını düşürdüm çünkü Sapphire markası yapılması verilmesi gereken frekanstan daha yüksek frekans verdiği için stabil çalışmadığını söylüyolardı bende bundan dolayı frekansı 1200'lere düşürdüm sizin öneriniz sanırım normal haline geri getirmem eğer sorun oluşursa tekrar düşürmem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı