Sizce Teknoloji Daha Ne Kadar Gelişecek?

MustafaDemir

Kilopat
Katılım
31 Aralık 2017
Mesajlar
811
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522360033
Günlerdir aklıma takılan bir soruyu sizinle paylaşmak istedim. Sizce icat edilen her şey icat edildi mi? Teknoloji daha ne kadar ileriye gidebilir? Telefonları baz alırsak bana göre akıllı telefonlar son yıllarda ciddi bir ilerleme kaydedemedi. Sadece ekranları büyüdü ve kamera performansları arttı. Televizyon piyasası içinde aynı şeyleri söyleyebilirim. Araç piyasası hakkında çok ciddi bir bilgiye sahip değilim. Toparlayacak olursak hayatımızı ciddi anlamda değiştirecek ya da geliştirecek teknolojik ürünler sizce ne zaman hayatımıza girecek? Ya da girecekler mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her işlemi kılını kıpardatmadan yapana kadar ilerlemenin hiç durmayacağına emin olabilirsin. Tabi bu yanında dünyanın sonunu da getirecek diyebilirim. Ondan önce kıyamet kopmazsa :)
 
Teknoloji tarih boyunca gelişir ilerler savaşlar ile yavaşlar medeniyetler yıkılır geriler sonra tekrar devam eder. Tarih boyunca hep böyle olmuştur.
 
Teknolojinin ek büyük eksiği şu anda "pil". Ne zaman pil teknolojilerinde çok büyük bir gelişme olur, o zaman tatmin olurum.

Pil teknolojisindeki hatrı sayılır gelişmelerden sonra, üreticilerin laptop'ların performanslarına çok büyük önem vereceklerini düşünüyorum. Masaüstü performanlarını bile geçebilir, kim bilir?
 
Sizce icat edilen her şey icat edildi mi? Teknoloji daha ne kadar ileriye gidebilir?
Bu düşünce önceden de söylenmiş, hiçbir zaman da doğru olmamış bir düşünce. 1800'lü yıllarda ilk kez buhar makinesi görmüş bir insanın aklından geçenleri düşünün.

İlk kez telefonda konuşmuş birini düşünelim mesela. Uzaktaki biriyle, sadece arada bir kablo ile konuşmak ne kadar büyük bir şey değil miydi? Teknoloji daha ne kadar gelişebilirdi ki? Bu telefonlar kabloya ihtiyaç duymayacak, cebimize bile sığacak; hatta konuşurken yalnızca karşıdakinin sesini duymayacağız, aynı zamanda onu göreceğiz de der miydi bu insan?

Şu bir gerçek; teknolojide büyük atılımlar, büyük sıçramalar gerçekleşmiyor. Zaten dünya olarak ekonomiyi en büyük zora sokan şey de bu sıçramaların olmaması. Bu ekonomik sistem çökecek denmesinin sebebi bu. Ancak dediğim gibi bu teknolojinin daha fazla ileriye gidemeyecek olması gibi bir anlama gelmiyor.
 
Bir yazıda 2039 yılında insanların uçmasını sağlayacak araçların (GTA San Andreas jetpack gibi) uygun fiyatlara satılacağını duymuştum. İnsanların hayatlarını ciddi anlamda değiştiren en büyük icat internet, telefon ve araçlar oldu sanırım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı