Squat için ayakkabı önerisi

Rulingthehun

Hectopat
Katılım
5 Kasım 2019
Mesajlar
621
Çözümler
3
Yer
Eskişehir/Magusa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Desktop
RTX 4070 & i7-12700F
Macbook Pro 2023
M2 Pro 12 CPU - 19 GPU
Monster Tulpar T7 V18.2.1
RTX 2070 - i9 9900k
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu zamana kadar birçok ayakkabı denedim hepsi ayak parmaklarına doğru daralıyor, squat yaparken rahat edemiyorum. Türkiye'den alabileceğim parmaklara doğru daralmayan tabanı kaymayan bir ayakkabı arıyorum.

Screenshot 2024-03-29 at 00.29.52.png
 
Tam olarak aradığınız şey mi bilmiyorum ama squat ve deadlift için genelde yalın ayak ya da vans tipi sert ve düz tabanlı ayakkabılar çok daha efektif oluyor. Ayağınızın altında yumuşak bir şey olmadan direkt olarak yere basabilmeniz gerekiyor ağırlıkla dengeli ve tam potansiyelinizle baş edebilmeniz için.
 
Bir öneri, fileli ve yumuşak taban bir ayakkabı almanı öneririm. Ayrıca alacağın ayakkabıyı kesinlikle deneyip al. Önemli olan tabanın kalın olmaması ve aynı hızada olması( sebebi ise, squat veya leg pres, bulgarian split squat gibi hareketlerde ayağının sağlam basması ve ayakta tokluk hissi oluşturması.)

Nike serisinden bu yüzden uzak dur. AVM içlerinde olan SuperStep veya Boyner gibi markalarda uygun fiyatlı bahsettiğim ayakkabılardan çok var. Bakmanı öneririm.
 
Önemli bir konu açmışsınız. Şimdiki ayakkabılar insta paylaşımında oldugu gibi sıkıntılı. Topuk kısmı yüksek ön kısım alçak. Kambur yapıyor bel fıtıgı vs herşeyi yapıyor duruş bozukluluguna sebep oluyor. Adidas nike diye satılan rezil ayakkabılar daha taban saglıgından bir haberler ama sorsan dünya çapında markalar. ayakkabı tabanı yüksek ön kısmı alçak olmayacak kesinlikle.
 

Geri
Yukarı