Ticarete nereden başlanır?

Mustomeister12

Picopat
Katılım
26 Şubat 2024
Mesajlar
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben henüz 10-12 yaşlarındayken modern çağa karşı gelip istediğim paralı oyuncakları almak için okuldan kaçıp yan mahallede su satan biriydim. O zamanlar ticaret bana iyi bir öz güven sağlamıştı ve gerçekten alıp sattığımı not defterine yazmak, para kazanmak gerçekten keyifliydi fakat ailemin okul darlaması nedeniyle şu anda 12. sınıf sayısaldayım. Hiç üniversite hayalim yok, okumaya hevesim yok, ticareti çok seviyorum ve yapmak istiyorum, maaşlı çalışmaktansa az para kazanmayı yeğlerim. Bunları aileme anlattığımda artık istediğim meslekte olmak için kendi düşüncemin daha önemli olduğunu söylediler ve ben de ticarete tekrardan girişmeye ama bu sefer gerçekten bu işe sert girmeye kararlıyım. Ama şu anda nasıl başlayacağımı ve nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum. E-ticaret olayları pek bana göre değil, bir dükkan kiralayıp bu işi yapmak istiyorum, bir miktar param var, peki ticarete nasıl girmeliyim, eski tecrübelerim şu anki hayallerim için yetersiz kalıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
E-ticaret olayları pek bana göre değil, bir dükkan kiralayıp bu işi yapmak istiyorum, bir miktar param var, peki ticarete nasıl girmeliyim, eski tecrübelerim şu anki hayallerim için yetersiz kalıyor.
Bu düşünceni değiştirmeni öneririm. Günümüzde E-ticaret olmadan düzgün bir gelir elde etmen çok çok zor.
 
Eticaret gibi bir alanı elinizle itmeyin yine fiziki alanda satışta yapın ancak internetteki potansiyelden vazgeçmeyin derim. Kendimden örnek verirsem araba alıncaya kadar çokça borsada oynamıştım, telefon bilgisayar saat tablet televizyon gibi anladığım şeylerin çok fazla al satını yapmıştım, freelance muhabbetlerindeki logo site vs yapmalarla uğraşmıştım zamanında ve şuanın 1 milyon eden bi arabasını almıştım (şuan kadar zor değildi bir şeyler elde etmek ama bugün gidip Polo almak gibi düşünün öyle bir paraydı anlam olarak). Hayalinizden uzaksınız ama anladığınız şeylerin alsatından başlamalısınız ve de hemen dükkan açıp hayata atılmak yerine önce sermayenizi güçlendirin çünkü bilmediğiniz bir sektör ve elinizdekini harcadıktan bir süre sonra elinizde para geçmediğinde döndürmeniz gerekecek o işi ve 0'ı görmeye ne kadar uzak olursanız o kadar zorlanmazsınız. Hayata atılmak için acele etmeyin bence bi üniversite hayatını 2 yıllık bir bölümle bile olsa görün derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı