Yalnız olmayı mı seçiyorsun yoksa yalnız olmak zorunda mısın?

Dostum hiç panik atak geçirdin mi dışarıya çıkınca? Sokağın ortasında tek bir adım atamamayı yaşadın mı? Anksiyete yüzünden terlemekten öldüğün oldu mu? Okuduğunuzu anlayamıyorsunuz ciddili, ben istemediğim için, insanlarla ilişkimin iyi olmadığından ve diğer sebeplerden bu durumdayım. Çağıran illa ki var ama yakın hissetmiyorum onlara. Ben zaten yalnız olmak zorundayım demedim.

Kanka ben anlamıyorum demiyorum ki? Sen bu durumunu kabul ettiğin sürece o durumda kalmaya devam edeceksin. Panik atak geçirdiğin vakit, adım atamadığın vakit, terlemekten öleceğin vakit bunu değiştirmeye kararlı olursan aşacağın bir şey diyorum. Ben okuduğumu anlıyorum ama sen ne yapacağını, yapabileceğini anlamıyorsun bence. Bu sebeple zorunda olma diye bir şey yok. Olanı da yine sen seçiyorsun.
 
Valla bazen yalnız kalmak daha zor oluyor. Etrafındakileri incitmeden bunu başarmak zor oluyor. Ve evet, ne zaman yalnızsam bu benim seçimimden olmuştur.
 
Ben yalnızlığı değil yalnızlık beni seçti dostlar. 9. sınıfta okuyan bir lise öğrencisiyim sınıfımın benden ayrı grupları var hiçbir etkinliğe dahil edilmiyorum her şeyde akla gelen son kişi ben oluyorum durmadan yalnızlaşıyorum, oyun oynayıp hayattan uzaklaşmayı seviyorum durmadan yürüyor hayatı sorgulayıp sorunun bende olup olmadığını düşünüyorum ve kendimle ikileme düşüyorum. Sanırım bu olaylar beni kendimle küstürdü artık hayattan zevk almıyorum ve bir hayalet gibi yaşıyorum...
 
Bildiğim iki tür yalnızlık var, biri zorunda olduğun yalnızlık. Ben bunu hiç tatmadım, bilmiyorum. Bu zorunlu yalnızlıkta çekingensindir, özgüvensizsindir, anksiyeten vardır veya psikoloğa gitmene rağmen çözemiyorsundur, birden çok sebep olabilir iki tür yalnızlık için de. Diğer yalnızlık ise seçtiğin yalnızlıktır. Kendimden örnek vermek gerekir ise şu ana kadar tanıştığım hiçbir insana yakınlık hissetmedim, yanlarında yalnız hissettim hep. Uzaklaştım onlardan, konuşmadım. Kendim ile başbaşa kalınca da yalnız hissettiğim oluyor tabii ama yanlış insanlar ile olmaktan iyidir. Resim çizmeyi, PC oyunları oynamayı, balık tutmayı veya kendi başıma bir aktivite yapmayı tercih ederim. Bu ise seçilen yalnızlık.

Sonuç olarak zorunda olduğun yalnızlık sorunlarından kaynaklanıyor.

Seçtiğin yalnızlık ise zorunluluk değil. İstesen çok ortama girersin ama istemiyorsun. Kalabalık içinde yalnız hissediyorsun.

“Yapayalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim” (bulantı) jean-paul sartre.

PC oyunları ve özellikle balık tutmayı tercih ederim dediğiniz kısım, bende aynılarını yapıyorum 😂.
 
yalnız olmayı seçiyorum.
 

Dosya Ekleri

  • 20240504_151428.jpg
    20240504_151428.jpg
    35,9 KB · Görüntüleme: 6

Geri
Yukarı