Yurt dışından kulaklık getirtmek

Katılım
27 Ocak 2012
Mesajlar
14.311
Makaleler
34
Çözümler
41
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar Amerika'da yaşayan arkadaşlarım var, kalıcılar orada.
Razer Tiamat 7+1 kulaklık almak istiyorum. Benim yerime oradan alsa uçak ile falan bana kargolayabilir mi ?

Yarım sene sonra gelecek, gelirken yanında getirebilir mi ? Veya 6 ay beklemek yerine daha erken elime nasıl ulaştırabilirim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçek 7+1 bir kulaklık, gerçekten şahane. Fiyatı da bütçemi zorlamaz hem.

Anlatmak istediğim nokta şu: 6 ay beklersem kafasına takıp rahatlıkla getirir zaten. Kulaklık kimin? Benim, uçakta müzik dinleyeceğim sana ne der geçer gider. :)

Ama bunu, vergilere takılmadan daha erken bir vakitte nasıl geçireceğim bunu bilmiyorum. Hediye paketini açmazlar mı acaba ?
Hadi diyelim açmadılar, kargo uçağı benden kaç dolar alacak?

Yardımcı olabilecek birileri var mı acaba ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgilendirmek istemem ama 70$ üstü olan bir ürünü kargo yoluyla getirtecek isen gümrük vergisi ödemen gerekir ve aynı zamanda kargo bedelini de unutmamak lazım. Eğer yanlış hatırlamıyorsam 150-1500₺ arası 18% veya 0,18% alıyorlardı.
Kargonun eline gelmesi uzun sürebilir. Genelde ups kargo yoluyla gelir uluslar arası kargolar ve kargo bedeli mesafe, kütle, ağırlık, en, boy olarak hesaplanır. Amerika'dan bir telefon alırsan mesela 90 - 150 ₺ gibi bir kargo bedeli ödemen gerekir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben deniz yolu ile yurtdışı seyahat çok yapıyorum.
Öyle abartı fazla ürün almadım ama aldıklarıma da vergi ödediğimi hatırlamıyorum.
 
Türkiye'deki fiyatı nedir acaba ? Tanıdık bir mağazada zaten göremedim.
240 dolar yüksek bir fiyat benim için. En en kötü ihtimalle 20 doları arkadaşa ateşleyip 140 dolara Amazon'dan aldırtıp 6 ay beklerim yani :)

Eğer 600 liralık fiyatlardan bahsediyorsanız Türkiye'den almak da mantıksız, bir kulaklığa bu kadar da servet harcamam. 6 ay beklersem 300 liraya alınıyor. Öyle böyle 350'ye gelir yani.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı