Nasıl hızlı lig yükselinir rehberi + nasıl oyun kazandırılır rehberi. (ormancı rolü için)

enes batuhan

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2014
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba,

Ben 2.5 yıldır league of legends oynuyorum, oyuna başladığımdan beri jungle(ormancı) rolü oynadım. Ve kendi ligimi yükseltmeye değil, lig yükseltmenin yollarını(ki özellikle bronz, gümüş.) bulduğumu düşünüyorum. bu taktiği 1 den fazla hesapta denedim kesinlikle zafer olduğunu söyleyebilirim.

Öncelikle gerçekten iyi oynadığınızı düşünüyosanız, yani misal olarak ben gümüşüm ama aslında altın hak ediyorum diyosanız ve her oyunda iyi skor yapmanıza rağmen kazanamıyorsanız tam istediğiniz konudasınız.

1. Eğer yükselmek istiyosarsanız yanınıza iyi oynayan solo top oyuncusu bulmalısınız.
2. Arkadaşınız solo top oynamalı sizde jungle.
3. Arkadaşınız zed, kha zix, yasuo gibi ful saldırı gücü eşyalarına alınabilen şampiyonlar almalı.
4. Sizde sejuani, jarvan4, amumu özellikle rammus gibi şampiyonlar almalısınız.

Dikkat ettiyseniz oyun mantığı koridorda de ne kadar üstün olunursa olunsun, kazanmak için takım savaşı alma üzerine kurulmuş. örneğin çok yaşanan bir olay kha zix 6-0 koridordan çıkıyor. ancak takım savaşında amumu + katarina ulti kombo yaparak sadece 2 ulti ile takım savaşı resmen kazanılmış gibi bir durum alıyor. Ben 4. madde deki şampiyonlara kısaca " taşıyıcılar" diyorum. Çünkü beklenmedik şeyler yapabiliniyor. örneğin j4 ile ultinizle karşı takımın ad taşıyıcısını hapsedip savaş dışı bırakabilir veya rammus ile taunt atarak ad taşıyıcısını kendinize vurdutturabilirsiniz. her ne kadar bu şampiyonlar sadece "tank" olarak gözüksede aslında savaşı kazandırırlar.

Öncelik olarak Rammus ile başlamak istiyorum:

Favori şampiyonumdur, yapılması gerekenler:
1. başlangıç itemi olarak: Avcı palası + 5 kırmızı iksir (klasik jungle)
2. ilk tamamlamanız gereken item "Antik golem'in ruhu". 2. olarak "günateşi pelerini". 3. olarak "çivili zırh" 4. olarak ise ruh gömleği 5. ve son olarakta "aklın sonu". Bot olarak ise ninja tabisi veya merkür' ün adımları.
3.gank atılırken alttaki takım için siyah üst takım için kırmızı yollar kullanılmalı. Ninja tarzı gank tercih etmiyorum en önemli gank skili olan "q" ile hızlıca ilerlerken minyona çarpınca duruyor çünkü.
4. pek sıralama sistemini doğru bulmasam da, izlenecek mantık bu olmalı.

sejuani, jarvan 4 rammus tan farklı olarak gank tarzı bakımından ninja tercih edilebilir, item tavsiye etmeyi de pek doğru bulmuyorum ancak mantık ilk öncelik olarak "tank" olmalı, ama jarvan 4 e donmuş balyoz, sejuani ye rylai nin kristali tercih edilebilecek itemlerden çünkü yavaşlatma avatanajı gerçekten kullanışlı.

Bu rehberin aslında temel amacı şudur, takım savaşı nasıl kazanılır ? > nasıl oyun kazanılır ? Burda şu önemlidir. solo toptaki iyi oyuncumuz karşısındakini ezemese bile sadece farm yapmış olsun. fight sırasın da sejuani ultisi- amumu ultisi- rammus e yeteneği(kendine vurdurtma) - jarvan ultisi gibi rakibi kısa süreler içinde kullanım dışı bırakmaktır. solo top arkadaşınız örneğin zed, karşınızda en çok zorlayan örneğin bir "jax" bile olsa rammus kışkırtma attığından sonra kha zix onu rahat bir şekilde kesebilir. ve özellikle rammus seviyor ve tavsiye ediyorum çünkü ne kadar zırhı olursa bir o kadar ( oranla ) saldırı gücü oluyor. böylece kalkan yeteneği ("w") açtıktan sonra inanılmaz bir hasarınız oluyor, aynı zamanda çok sağlam bir şampiyonunuz.

Tabi bu yazdıklarımı uygulamanız için saçma sapan hatalar yapılmamalıdır örneğin başkasını kurtarmak için gereksiz yere ölmek gibi. oyun başında herkes eşittir dolayısıyla saldırı gücü taşıyıcısı veya yetenek gücü taşıyıcısı kurtarma mantıklarını sevmiyorum çünkü oyun başında herkes aynı parayı veriyor hemen hemen, yani o adamın aksiyondan sonra canı az olacak base atacak ölürse 2 saniye daha fazla bekleyip rakibe 150-250 arası altın verecek, ancak siz onu kurtarayım derken ölürseniz o hem base atıyor hemde siz base e gidip bayağı geri kalıyorsunuz üstelik rakip tekrar 150-250 altın alıyor.

TAKIM SAVAŞI SIRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

1. rakibin saldırı gücü taşıyıcı veya yetenek gücü taşıyıcı veya solo top oyuncusu focus u mevkisi değil gücü belirler. örneğin karşı takımda 5-0 6-0 gibi olağandışı bir şampiyon varsa ona focus alınmalı.

2. mantık şudur en çok hasar vuran adama taunt & ulti gibi yetenekler kullanılır ve rakip etkisiz hale getirilip hızlıca öldürülür.

3. bir çok zaman takımınıza gelen troll ve cahil insanlardan bıkmışsanız, solo top arkadaşınız devreye giriyor ve sizin taunt & ulti attığınız adama focus alabiliyor.

4. takım savaşını ne support, ne solo top oyuncusu başlatır. takım savaşını "tank" başlatır. siz taunt atarsınız örneğin "draven" ki son günlerin çok gözde saldırı gücü taşıyıcılarından. kaçma mekanizması var bile denilemez. direk "sıçra" yeteneğini bile kullanıp rakibe taunt özelliğinizi kullanırsanız solo top oynayan arkadaşınız ( kha, zed, yasuo) gibi çok sağlam hasar vurabilen şampiyonlar bu arada 3-4 saniyede rakibi kolayca öldürecektir.

Yazım çok uzun oldu kusura bakmayın hepsini okuyan çıkacağından bile şüpheliyim ancak bir şeylere faydam dokunduysa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ormancıyım sıralamam, Vi, schoo,rammus, vi nin ulti ile çok rahat Focus atılabiliyor. Schoo ile kritik hasar mükemmel oluyor özellikle karşı takımın adcsine :) rammusu da sen açıklamışssın zaten teşekkürler.:)
 
Bende ormancıyım sıralamam, Vi, schoo,rammus, vi nin ulti ile çok rahat Focus atılabiliyor. Schoo ile kritik hasar mükemmel oluyor özellikle karşı takımın adcsine :) rammusu da sen açıklamışssın zaten teşekkürler.:)

Ben teşekür ederim yorum için :) shacoo ile 4 lig yükseldim art arda ancak bu sezon pek gözdem değil. bu sezon gerçekten biraz daha tankımsı şampiyonlara yönelttiler bizi... Vi yi bende seviyorum sık oynadıklarımın arasına koymadım ama :) o da dahil edilebilir bu gruba kanımca. Sonuçta ultisi takım savaşı sırasında karşı takımın nişancısını kullanım dışı bırakabilir. :D
 
Ayrıca yasuo kayle ikiliside oyunlarda aşırı etkili oluyor. Arkadaşımla denedik yasuo ortaya rahatlıkla atlıyor ve ardından kayle ultiyle onu destekliyor. Zaten yasuonun hasarı aşırı derecede yüksek bu şekilde rahatlıkla tf kazanabilirsiniz.
 
Rehber çok alt düzey bir rehber olmuş, istersen sana yardımcı olabilirim rehber konusunda bende 1 yıldır profesyonel bir şekilde jungle oynuyordum fakat oyunu geçen ay bıraktım.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı