İşlemci Arızasında Bip Sesi Çıkar Mı?

ilk taktığım anakart Asus H81M-C, değiştirip aldığım ve şu an elimde ki anakart Asus H81M-Plus
İşlemci ise İntel G3240

Acaba bir uyumsuzluk mu var diye düşünüp Asus internet sitesinden ilgili anakartların desteklediği işlemci modellerine baktığımda bir yanlışlık olmadığını gördüm.
 
Kullandığın işlemci için 0804 numaralı bios'tan itibaren desteklediği yazıyor.
Bios sürümünü kontrol edebilir misin?
Eski ise güncel sürüme yükselt.

Şuanda bios son sürümü 2001 olarak görünmekte.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/H81M-PLUS/H81M-PLUS-ASUS-2001-and-BIOS_updater.zip

Bir bilgisayarcı da başka bir CPU takıp bios güncelle. Flash disk üzerinden bios içerisinde yapabilirsiniz bu işlemi.
Sonra senin işlemciyi tak.
Muhtemelen bios güncel değil.
İşlemci o anakart bios'undan daha güncel.
 
Kullandığın işlemci için 0804 numaralı bios'tan itibaren desteklediği yazıyor.
Bios sürümünü kontrol edebilir misin?
Eski ise güncel sürüme yükselt.

Şuanda bios son sürümü 2001 olarak görünmekte.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/H81M-PLUS/H81M-PLUS-ASUS-2001-and-BIOS_updater.zip

Bir bilgisayarcı da başka bir CPU takıp bios güncelle. Flash disk üzerinden bios içerisinde yapabilirsiniz bu işlemi.
Sonra senin işlemciyi tak.
Muhtemelen bios güncel değil.
İşlemci o anakart bios'undan daha güncel.

Öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim. Dün cezalı duruma düşmem nedeniyle şimdi yazabildim. Muhtemelen hızlı yazarken cümleye küçük harfle başlamam nedeniyle ceza aldım.

Eğer siz olmasaydınız muhtemelen bu sorunu çözemeyecek,parçaları iade edecektim ama sorunum sayenizde çözüldü.Nasıl olduğunu anlatayım.

Sizin tavsiyeniz üzerine Asus resmi sitesinden ilgili anakartın bios bölümüne girdim.0804 numaralı bios açıklamasında takriben "dördüncü nesil işlemcileri çalıştırmadan önce güncellenmesi" gerektiği yazıyordu. Tamamen buna konsantre oldum, elimde anakartıma uyan 3. nesil bir işlemci olmadığı için bilgisayarcıları gezdim. Tabi çok acaip(!) şeylerde duydum, klasik "aç kapa düzelir" geyiğinin benzeri olarak "ne alakası var bios pilini tak çıkar hallolur" diyenden "işlemci uyumsuz aynısını biz fabrikada yaşadık" diyene ama RAM takılı değilken buzzer hiç uyarmıyor dediğimde, "o bazen uyarır bazen uyarmaz, bazen power'ı keser bazen kesmez" diyenlere kadar türlü türlü kapısında ki reklamda "bilgisayar" kelimesi yazan kasapla karşılaştım. En son bir tanesi sağolsun olabilir ama elimde o tarz boşta bir işlemci yok,yalnız vatandan arkadaşım var arayayım halletsinler dedi.Beni vatana gönderdi.

Ne yaptırmak istediğimi anlattım,onlarda anakartı denediler bozuk diye iade aldılar. Sonra montajda başladık tek tek anakart denemeye, ben onlara bios dedikçe pek umursamıyorlar,"o klasik laf" diyip duruyorlarken en son rica minnet Asus'un resmi sitesini açtırdım,orada okuduğum şeyi gösterdim. Baştan her ne kadar inandırıcı bulmasalarda,bir komplekse girmeden daha fazla gayretle uğraştılar. Ve sonunda başardık.

Buraya da not düşelim ki; internette hep benzer sorun dolaşırken net çözümler üretilmiyor. Belki de onlarca anakart-işlemci arızalı sanılıp çöp oluyor. Eğer bir anakart üzerinde sadece işlemci ve güç bağlı olduğu halde, (buzzerda bağlıysa) anakart ram'in olmadığına dair uyarı sesini vermiyorsa bios güncellenmesini muhakkak kontrol edin. Çünkü anakartınızın üretiminden sonra işlemciniz üretildiyse özellikle de arada nesil farkı varsa bios güncellenmesi gerekiyor olabilir. Bunu yapmak için anakartınıza uygun daha eski bir işlemciyi takarak önce biosunu güncelleyin ondan sonra kendi işlemcinizi takarak sisteminizi açmayı deneyin. Benim sorunum böyle çözümlendi,ne anakartım arızalıymış ne işlemcim, sadece minik bir bios güncellemesi gerekiyormuş.

Sn Goksel Karvar; ne kadar teşekkür etsem az,aynı yöntemleri ısıtıp ısıtıp söylemeden,şu arızalı bu arızalı diyip kestirip atmadan, arızalı olabilme ihtimalini de saklı tutarak çözümler geliştirip, kabloları elli kez kontrol et demeden, olabilecekleri en ufaktan başlayarak sürekli yeni çözüm önerileriyle sorunumun çözümüne büyük katkı sundunuz. Gerçekten teşekkür ederim.

Umarım benzer sorunu aynı nedenle yaşayanlarda burayı bulur da çözer.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlgili bilgisayarı kurdum, format attım, güncellemeleri yükledim. Tam artık tamam dediğim anda mavi ekran hatası almaya başladım..İki tür hata alıyorum.

Birinci mavi ekran hatası bccode 116
Diğer mavi ekran hatası ise atihdw73.sys...

Sanırım ekran kartıyla alakalı bir durum ama tam nedenini anlayabilmiş değilim. Bu konuda bir görüşünüz var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartım eski bir kart.. Normalde kardeşimin ihtiyaçlarını görüyordu eski amd sistemde ve böyle bir hata vermiyordu.Şu anda sistem intel ve bu hatayı veriyor. Ekran kartı modeli HD2600 PRO..

İlk başta bbcode 116 olan mavi ekran hatasını veriyordu sistem.Ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi düşündüm. Ati sitesinden otomatik sürücü günceleyen uygulamayı indirdim. Sürücüyü buldu, kurarken amd v.s bir takım şeyler yazıyordu ileri dediğimde atihdw73.sys kodlu mavi ekran hatasını vermeye başladı. Minidump dosyalarını 10 dakika içerisinde bu mesajımı editleyerek paylaşacağım.

Edit: Minidump dosyası
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücü olarak bunu mu indirdiniz?

h ttp://www2.ati.com/drivers/beta/amd_catalyst_13.4_legacy_beta_vista_win7_win8.exe
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı