Arduino ve Raspberry Pi uygulamalarım :) (c++,c , Python , Php)

Zaten fazla bir elektrik bilgisi gerektirmiyor, eğer gömülü sistem veya otomasyon ile uğraşmıyacaksan. Ardiuno ile web tabanlı bir uygulama geliştirmedim. Sanırsamda geliştirmesi içinde arabirim işlemciye ihtiyaç duymalı ama Arduino Yun kullanmadım hiç . Ancak, raspberry pi , GPIO (Portlar) yönetimi için bir GPIO.text file kullanıyor. php ile fileIO işlemleri bana daha kolay geliyor. C++ giriş çıkış akımı kütüphanesi (input output stream <oistream>) kütüphanesi yerine ardiuno.h kütüphanesini tanımlıyorsun. Bu durumda bildiğimiz C++ oluyor. :)
 
Bilgilendirmelerin için sana çok teşekkür ederim arkadaşım. Bu konu benim gibi düşünen ve konu açmaya üşenen arkadaşlara da referans olacaktır. Kısaca konuyu toparlamak gerekirse web dolayları için raspberry pi çok daha avantajlı oluyor (Linux avantajı). Ardiuno bu iş için fazla zahmetli oluyor. Ben kendimce bu açıdan kendi evim için akıllı ev projesine raspberry pi' yi daha uygun görüyorum. Sence de bu doğru olan ise son yorumun ile konuyu bitirelim. :)
 
Raspberry pi ile Arduino karşılaştırdığımızda, internet üzerinden yönetimde raspberry pi önce çıkmaktadır. Sebebi ise linux işletim sistemine sahip olmasından dolayı, Apache server kurulmasından dolayıdır. Eğer istersen akıllı ev sistemleri ile ilgili bir proje hazırla. Bende sana danışmanlık yapayım ?
 
Kesinlikle Raspberry pi bazlı araştırmalara giriyorum. Şu senin kapı otomatiğini açtığın I/O php yönetim panelini sen mi yazdın?
Ayrıca benim için Raspberry pi kitabı önerebilir misin? Kitap ile birlikte alacağım kart ile pratiğe girişip tekrardan seninle iletişime geçeceğim.
 
O ilk projelerimden bir tanesi ve o zamanlar jquery kütüphanesi çok iyi kullanamıyordum. O yüzden oradaki kullandığım hazır. WepioPi olarak google ararsan detaylı bir bilgiye ulaşırsın. Raspberry Pi ile ilgi yanılmıyorsam 1 tane türkçe kaynak var. Ama ben hiç kullanmadım
 
Bende şu sıralar bu cihaza ilgi duymaya başladım normalde de PLC programlama hakkında bilgim var ama bu linux falan olduğumdan daha fazla ilgilimi çekti. Tavsiye edebileceğiniz bir başlangıç adresi var mı? Pek bir kaynak bulamadım açıkçası internet üzerinde.
 
2. videodaki uygulamanın benzerini yapacaktım. Android üzerinden kapı otomatiğini kullanabilecektim fakat başaramadım. :)
 
hocam yapmak istediğim raspberry projesiyle ilgili sizinle iletişim kurmam gerekiyor sormam gereken bir kaç soru var nasıl haberleşebiliriz?
 

Geri
Yukarı