Sese duyarlı led

Mert_53

Kilopat
Katılım
28 Mart 2014
Mesajlar
258
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Birinci Sınıf Sanayi Dalgıcı
Arkadaşlar ben sese duyarlı led yapmak istiyorum ama bunun için tip31 transistör gerekliymiş ama ben tip31 kullanmadan yapmak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt olarak devreye paralel bağlarsan, yeteri kadar ışığı elde etmen için ses seviyesini bayağı bir yükseltmen icap eder.
Ayrıca sese duyarlı demeyelim biz ona, belli bir ritme sahip olan müziklerde işine yarar.

Yoksa Tarkan-Dudu dudu dilleri açarsan hiçbir anlamı kalmaz :)
 
Ben zaten yüksek ses dinlerim her zaman nasıl olur daha peki masamın altına sese duyarlı olmayan için nasıl yapabilirim veya kasanın içine
 
Kullanabileceğin transistörler TIP31 başta olmak üzere BD241 ve BC239 transistörlerini kullanabilirsin. Fakat BC239'u fazla önermem çünkü sadece tiz seslerde LED'ler yanıp söner fakat BD241 ile TIP31'in arasında bir fark yoktur. :) Yapmışken Transistörle yap devresini yapmakta bişey yok çok kolaydır ben artık fazla fazla yapıp arkadaşlarıma satıyordum :)


Bu arada LEDleri paralel olarak bağla ki istediğin kadar LED takabilesin :) Şahsen ben 9V pil ile 52 tane 5mm LED çalıştırmıştım. 100 Ohm veya 200 Ohm kullanarak 12V ile de çalıştırabilirsin :)
 
Son düzenleme:
Aman tip31 transistörsüz yapma . Aşırı yüklenmeden dolayı ses sistemine zarar verir. Zira fabrika çıkışı her hoparlöre verilebilecek güç hesaplanıp üretilmiştir. Bide led takıp ayrıyetten güç isteyince zarar verebilir.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı