Windows 9'a Geçiş Ücretli Olacak

  • Konuyu başlatan Bekir Öztürk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 2B
Microsoft'un bir sonraki işletim sistemi sürümü Windows 9 için bir teknik önizleme sürümü yayınlamasına sadece birkaç hafta kaldı. Ancak şirketin önceki sürümlerden Windows 9'a yükseltme yapmak isteyen kullanıcılarla ilgili planları su yüzüne çıktı bile.

Rus hacker grubu WZOR tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre, Windows 9'a yükseltme birkaç farklı şekilde gerçekleşecek. Örneğin Windows 8'in OEM veya kutulu sürümünü satın alan kullanıcılar, Windows 9'a ücretsiz olarak geçebilir. Microsoft ayrıca bu geçişi 20 dolar gibi makul bir fiyatla sunma gibi bir alternatif plan da kurguluyor.

Windows XP kullanıcıları için de benzer bir yükseltme seçeneğinin açıklanması bekleniyor ancak bununla ilgili çok fazla detay henüz mevcut değil. Ancak Microsoft'un, yıllara meydan okuyan Windows XP kullanıcılarını yana yakıla yeni sürümle terfi ettirmek istediği bilinen bir gerçek. XP için fiyatların da belli olmasını merakla bekliyoruz.

3D Ultra HDTV desteği

Verilen bilgilerde ayrıca Windows 9'un Metro arayüzü bulunmayan özel bir Enterprise Teknik Önizleme sürümünün test kullanıcılarına sunulduğu ve Windows 9 Pro'nun OEM için test sürümünün yayınlanmayacağı gibi detaylar yer alıyor.

Windows 9'da ayrıca 3D Ultra HDTV desteği olacağı, bulut ile uyumlu veri yedekleme seçenekleri sunacağı ve Microsoft'un fiziksel bilgisayarların sanal kopyasını bulutta yedekleme gibi özellikler üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Arkadaşlar ben Casper bir bilgisayar ile Windows 8 sahibi oldum. Bende $20 ücret vererek Windows 9 sahibi olabilir miyim?

Kaynak: İşte Windows 9'a Geçiş Ücreti - ShiftDelete.Net
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben Casper bir bilgisayar ile Windows 8 sahibi oldum. Bende $20 ücret vererek Windows 9 sahibi olabilir miyim?
Evet olabilirsin, haber doğru ise.
Yükseltme paketleri genelde 100/150tl arasında oluyor ancak kısa süreli kampanya yaparsa (bunların örneklerini gördük) alabilirsin.
 
Bence Microsoft tekil kullanıcılara ücretsiz sunmalı. Apple gibi bir politika izlerse korsan kullanımının da önüne geçmiş olur. Zaten satışların çoğu kurumsal olduğundan insanların yeni işletim sistemine geçişi artar. Windows 8 çok kabiliyetli bir sistem olmasına rağmen fiyat politikalarının da etkisiyle yeterince ilgi görmedi. İnsanlar para vermeye pek yanaşmadılar.
 
20 Dolar geçiş ücreti güzelde, kesin kredi kartı isteyecek, oda herkeste yok. Ben almak istiyorum ama ailem izin vermiyor, isterse 1 dolar olsun. Kredi kartım olmadığı için güncelleyemeyeceğim. Zaten Microsoft öyle paralı yaparsa ortaya şu soru çıkacak: Lisanslı 8.1 mi? Crackli 9 mu? :D Çünkü şuan birçok bilgisayarlarda 8.1 yüklü geliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
20 Dolar geçiş ücreti güzelde, kesin kredi kartı isteyecek, oda herkesde yok. Ben almak istiyorum ama ailem izin vermiyor, isterse 1 dolar olsun, kredi kartım olmadığı için güncelleyemeyeceğim. Zaten Microsoft öyle paralı yaparsa ortaya şu soru çıkacak : Lisanslı 8.1 mi? Crackli 9'mu? :D Çünkü şuan birçok bilgisayarlarda 8.1 yüklü geliyor.
Farkındaysan makale de OEM veya Kutulu sürümünü satın alanlara otomatik terfi seçeneği var. Herhangi bir içinde 8 lisansı olan dizüstü, masaüstü veya toplama yanına alınan OEM lisanslarla beraber kurumsal müşterilerin kutulu olarak aldığı ürünler de otomatik terfi seçeneğine sahip. Bunların dışında sadece key satın alan veya 7 to 8 türevi yükseltme keylerine 20$ yükseltme bedeli var, o kadar. Ayrıca KK yoksa bile ininal gibi alternatifler var. :)
 
32 bit sürümden 64 bit sürüme yükseltme yapılamıyor ne yazık ki. Bom boş yatıyor evde 32 bit Vista Home Premium.

Fazladan bir lisans daha fena olmazdı. Şans işte. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
32 bit sürümden 64 bit sürüme yükseltme yapılamıyor ne yazık ki. Bom boş yatıyor evde 32 bit Vista Home Premium.

Fazladan bir lisans daha fena olmazdı. Şans işte. :)
x64 Home Premium kurarak o lisansı kullanabilirsin. Etikette 32 yada 64 yazması bir fark yaratmaz.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı