Laptop oyun oynarken aniden kapanıyor

Emre0043

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2021
Mesajlar
34
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ATI Mobility Radeon HD 4650
Intel Mobile Core 2Duo P8700
Quanta3628
4GB(667MHz) Ram
256GB HardDisk
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
RAM
DDR3 Samsung 667Mhz 1.50V / DRR3 Elpida 667Mhz 1.50V
SSD veya HDD modeli
SSD
Ekran kartı
ATİ Mobility Radeon HD 4650
Anakart
Quanta 3628
İşlemci
Intel Mobile Core 2 Duo P8700
Öncelikle merhaba şimdiden teşekkürler.

Laptopumun oyunlarda aniden kapanması.

Yaşadığım sorun laptopumda Google Spotify ya da masaüstü açıkken hiçbir sıkıntı olmadan saatlerce çalışabiliyor. Hiçbir sıkıntı olmuyor ama bazı oyunlarda mesela LoL oynarken aniden kapanıyor. Windows kapatılıyor ekranı falan gelmiyor. Fişden çeker gibi kapanıyor. Bazen 1 2 maç(1 maç ortalama 30-35 dakika sürüyor) oynadıktan sonra kapanıyor. Bazen maça girer girmez kapanıyor. Bazen 10 15dk oynadıktan sonra kapanıyor. Tekrar açıyorum bazen 5dakika sonra kapanıyor. Bazen 15-20 dakika sonra tekrar kapanıyor.

Eskiden laptopum hiç kapanmazdı ama bir gün masamı temizlerken laptopun bataryasını çıkardım ve takmayı unuttum. Çıkardıktan 10-15 gün sonra falan bu sorunu yaşamaya başladım.(batarya bozuk.)

CPU'da ısınma sorunu yok diye düşünüyorum. Oyun oynarken takip ediyordum. 73 derece civarında bilgisayar kapandı ama daha sonrasında 76 derecelere kadar kapanmadan çalıştı.

Yazmayı unutmusum SSD 256 GB RAM'ların biri 2 diğeri 4 GB.
 
Arkadaşlar sorunu buldum galiba bu gun laptopum 30sn arayla bip sesi çıkarmaya baaşladı internete güçle alakalı bi problem olduğu yazıyodu galiba şarj soketinde bi sıkıntı var



Laptopun üst tarafını tamamen söktüm ama termal macun sürülücek bir ye bulamadım galiba işlemciyi bulmam için anakartı falan çıkartmam lazım onudan yapamayacağım için geri birleştirip bıraktım.
Isınma sorunu olmadığını düşünüyorum. Dediğiniz gibi şarj soketinde sıkıntı olabilir, bilgisayar bataryasız çalışmaya uygun olmayabilir, prizinizde sıkıntı olabilir. Bence uygulayacağınız adımlar şunlar olmalı;
1- Laptop eski olduğu için temizletmeye para bayılmak biraz kötü olur. Laptopunuzun marka modelini bize iletin veya youtubeda aratıp termal macun değişimi + temizliğini bir yapın.
2- Sorun düzelmez ise ilk önce laptopunuza uygun bir şarj adaptörü alarak test edin. Eğer bir sorun görünmüyorsa güzel. Sorun varsa uygun batarya alarak sorunun düzelip düzelmediğine bakın. Şarj soketi ile alakalı durumları bataryayı aldıktan sonra da tespit edebileceksiniz ekstra olarak.
3- Bu da işe yaramaz ise güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürme zamanı.
4- Laptopunuz eskiyse hiç uğraşmayın. He süreçten keyif alırım diyorsanız deneyin 😂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı