RX 590 sistem görüntü vermiyor ve "EZ Debug LED" hatası veriyor

uygarfurkan

Femtopat
Katılım
12 Kasım 2023
Mesajlar
21
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Gskill ripjaws 3000mhz 8x2
SSD veya HDD modeli
Adata Su630
Ekran kartı
Amd rx590
Anakart
Msi b450m pro m2 v2
İşlemci
Amd Ryzen 5 2600
Dün bilgisayarı kullanırken hiçbir sorun yoktu. Hiçbir şeyi değiştirmemiş olmama rağmen VGA ışığı yanıyor ve görüntü alamıyorum.

BIOS resetlemek için pili çıkardım gücü kestim, yaklaşık yarım saat sonra tekrar taktım. Jbat1 pinlerinden (2 tane olmasını bekliyordum 4 adet vardı) ilk 2 ve son ikisini ayrı ayrı olmak üzere jumper ile birbirine bağladım 1 dakika boyunca. CMOS'u resetlemek için jbat1 pinlerinin tamamını mı kısadevre etmem gerekiyor bilmiyorum, baktığım örneklerde 2 adet pin var ve anakart Datasheet'inde bilgi bulamadım.

RAM'leri tek tek denedim.

Hala görüntü alamıyorum.
 
Görüntü kablosu veya dönüştürücü arızası, PSU arızası, ekran kartı arızası, monitör arızası, bunlar VGA LED'in nedenleri.

Önce kablo değiştirip deneyin, görüntü alamazsanız ekran kartının slota giren pinlerini silgi ile silip tekrar montajlayın, güç girişini kontrol edin.

Çözüm olmazsa farklı bir ekran kartı ve PSU ile test etmek gerekiyor.
 
Görüntü kablosu veya dönüştürücü arızası, PSU arızası, ekran kartı arızası, monitör arızası, bunlar VGA LED'in nedenleri.

Önce kablo değiştirip deneyin, görüntü alamazsanız ekran kartının slota giren pinlerini silgil ile silip tekrar montajlayın.

Çözüm olmazsa farklı bir ekran kartı ve PSU ile test etmek gerekiyor.
Hiç kablo kullanmasam da debug ledin yanmıyor olması lazım anakarttaki, ekran kartı Pinlerini silgi ile temizledim montajladım güç kablolarını kontrol ettim. Hala vga ışığı yanıyor. Ekran kartını farklı sisteme montajladım görüntü alabiliyorum ekran kartında da sorun yok.
 
Hiç kablo kullanmasam da Debug LED'in yanmıyor olması lazım anakarttaki, ekran kartı Pinlerini silgi ile temizledim montajladım güç kablolarını kontrol ettim. Hala VGA ışığı yanıyor. Ekran kartını farklı sisteme montajladım görüntü alabiliyorum ekran kartında da sorun yok.

Ekran kartında görüntü kablosunu çıkardığınızda VGA LED yanar, yeni sistemler görüntü aktamadığında da VGA LED yakıyor.

Siz farklı görüntü kablosu ile deneyin, olmazsa PSU'ya bakmak lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı