Anasayfa Haber BenQ, yeni BL Serisi ile Türkiye’de

BenQ, yeni BL Serisi ile Türkiye’de

BenQ, yeni BL Serisi ile Türkiye’de: İşte 19,22 ve 24 inçlik 6 yeni BenQ monitör modeli…

BenQ, şirketlere rekabette üstünlük sağlaması amacıyla tasarladığı BL serileri ile bir ilke daha imza atarak “4E” LED ekranları IT endüstrisine kazandırıyor. Bu ekranlar geliştirilirken ergonomi, ekonomi, eğlence, ekosisteme saygılı bir şekilde birleştirildi. Şirketin performansını yükseltmek için çalışanlara ergonomik bir ortam yaratılıyor. BL serisi 19”, 22” ve 24” boyut aralığında altı yeni modelle ideal olarak konumlandırıldı. Otomatik Göz-Koruma Sensörü*, ultra-esnek Yükseklik Ayarlı Sehpa*, Tam HD 1080p*, 16:9 görünüş oranı* ve gelişmiş VA paneller* içeren ergonomi ve ekran iyileştirmeleri sayesinde herkes daha mutlu ve daha verimli çalışacak. Küresel ısınmada, CO2 emisyonlarında, e-çöplerde, enerji maliyetlerinde azalma sağlayan övgüye değer çevre dostu ve benzersiz ekonomik değer özellikleri sayesinde şirketler rekabette üstünlük kazanacak. Diğer hiçbir tedarikçinin henüz “4E”yi bir araya getiren ekranlar sunacak kadar ilerici bir vizyona sahip olmadığı günümüzde, BL Serisi, iş çözümlerinin ustası olarak BenQ’ya açık bir güç kazandırıyor.

Artık Daha Akıllıca ve Daha Mutlu Çalışabilirsiniz

BL Serisi gelişmiş teknolojiler ve “4E” konsepti, monitörde çalışmayı daha rahat, daha eğlenceli ve nihayet daha verimli hale getiriyor. Üstün Dikey Hizalama (VA) LED-arka plan aydınlatmalı panel teknolojisini kurumsal sektöre dünyada ilk getiren şirket olan BenQ, 24” BL2400PT’yi, 178o ultra geniş görüş açısı, gerçek otantik renk, daha koyu siyah, keskin kontrast ve berraklık sağlayan üstün VA panelle donattı. 24” modelindeki 16:9 formatta Tam HD 1080p çözünürlük de personeli memnun ederken hassas ve gerçeğe sadık resim kalitesi ile çalışmayı bir eğlenceye dönüştürecektir. BenQ göz sağlığına odaklanmakla da personel memnuniyetini arttırıyor. Aygıt üzerinde bulunan Otomatik bir Göz-Koruma Sensörü, ortamdaki aydınlatma düzeylerini sürekli olarak ölçüyor ve ekran parlaklığını maksimum göz konforu sağlayacak, bakış süresini uzatacak ve göz yorgunluğunu azaltacak şekilde ayarlıyor. Buna ek olarak, sürekli çalışan bir Akıllı Hatırlatıcı, daha iyi göz sağlığı, dinlenme ve odaklanma sağlamak amacıyla, doktor tavsiyesi olan 20/20/20 kuralıyla uygulama zamanı geldiğinde kullanıcıyı uyarıyor: “her 20 dakikada bir 20 feet uzaktaki bir noktaya bakıp 20 kez göz kırp”. Mat renkteki parlamayı önleyici ekran, sıkıcı yansımaları engelleyerek konforu bir adım daha ileriye taşıyor.  20/20/20 Kuralı gibi tavsiye edilir kullanım kuralları ile birleştirilmiş olan BL ergonomisi, göz kuruması, baş ağrısı, göz yorgunluğu ve görüş bulanıklaşması gibi Bilgisayar Görme Sendromlarını engelleyerek ofis işçilerinin daha akıllıca ve daha mutlu çalışmalarını kolaylaştırıyor. Ofis çalışanları, ayrıca BL’nin, 90o döndürme (portre görünüş), +20o arkaya yatma, -5o ileri yatma, +45o dönme ve 130mm (5.1in.) yükseklik ayarı sağlayan ultra-esnek Yükseklik Ayarlı Sehpası ile daha rahat ve konforlu oturabiliyor. Her kullanıcı için kendi isteğine göre konumlandırma olanağı sağlayan bu özellik, her zaman ki omuz, boyun ve sırt ağrılarını gideriyor.

Daha İyi İş Anlayışı

BL Serisi, mutlu işgücünü arttırdığı gibi, genel performans artışı ve kurumsal bağlılık söz konusu olduğunda mükemmel bir iş anlayışı ortaya çıkarıyor. Bu Serinin gelişmiş LED arka plan aydınlatması aslında, şirketler, gezegen ve kullanıcılar için üçlü bir yarar sağlıyor. Öncelikle, LED teknolojisi geleneksel LCD ekranlara oranla % 33 daha az enerji kullanarak şirketlerin önemli bir tasarrufta bulunmasını sağlıyor. İkinci olarak, BenQ’nun cıvasız LED arka plan aydınlatması CO2 emisyonlarını azaltarak ve ürün ömrünü uzatarak kirlenmeyi ve e-çöpü azaltıyor. Üçüncü olarak da LED paneller, LCD ekranlara kıyasla, resim istikrarı, parlaklık ve renk bakımından ileride olduklarından genel olarak daha iyi bir görüş sağlıyor. Ayrıca hem şirketler hem de gezegen BL Serisinin akıllı Eko Sensörünün faydasını görüyor. Tahminlere göre personel ofis zamanının yaklaşık %20’sini ekrandan uzakta geçirir ve bu sırada ekranı kapatmayı sık sık unutur. BenQ Eko Sensörü kullanıcının uzaklaştığını otomatik olarak algılar ve ekranı hemen eko tarzına geçirir. Kullanıcı ekrana döndüğünde ekran hemen yine normal tarza geçer. BL ekranı kullanıcının sürekli şekilde iki saatten fazla orada olmadığını algıladığı takdirde daha fazla tasarruf sağlamak üzere otomatik olarak Eko Tarzından Otomatik Kapatma Tarzına geçer. 22” Eko Sensör ile donatılmış BL Serisi, 22” LED monitör ile ve 22” CCFL monitör ile kıyaslandığında BL Serisi, şirketler için, sırası ile %25 ve %42.5’e kadar enerji tasarrufu ve gezegen için de %25 ve %43’e kadar CO2 kirliliği azalması sağlıyor. Yeni aygıtların çoğu için yeni bir sayısal ara-birim olarak, cihaz üstündeki hoparlörler ve kesintisiz Ekran Port (DP) bağlanabilirliği için de ilave maliyet tasarrufları söz konusudur ve şirketler artık “mevcut donanım demode oldu” şeklindeki bilinen IT deyişinden vazgeçebilirler.

Lookin’ Great

BL Serisi, kurumsal kullanıcıyı etkilemek ve ofis düzenlemelerini güzel ve pratik bir şekilde birleştirmek için tasarlanmış. Kusursuz siyah tasarımı çekici bir iş kıyafetini akla getiriyor ve ekranın arka tarafından dolaşan ve havalandırmayı ikiye katlayan, stilize edilmiş bir “servet” sembolü ile (Batı ve Doğu kültürlerinde rastlanır) daha da ön plana çıkıyor. Ekran kaidesi bile, kalem, kağıt tutacağı ve diğer kırtasiye malzemesini düzenleyecek şekildeki çukur bir tepsi ile daha çekici ve kullanışlı duruma getirilmiş durumda.

Yedi yeni BL Serisi LED ekran -24” BL2400PT/BL2400PU, 22” BL2201PT / BL2201PU / BL2201M, ve 19” BL902TM / BL902M için www.BenQ.com.tr adresini ziyaret ediniz.