Anasayfa Haber Samsung Sponsorluğundaki National Geographic Fotoğraf Yarışması’nda Kazananlar Belli Oldu

Samsung Sponsorluğundaki National Geographic Fotoğraf Yarışması’nda Kazananlar Belli Oldu

National Geographic Society tarafından, bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın kazananları açıklandı. Samsung sponsorluğunda; “İnsan”, “Manzara”, “Doğa” ve Samsung NX10 Özel Kategorisi olan “Teknoloji ve Hayat”  kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmaya, bin 338 katılımcı yaklaşık 5 bin fotoğraf ile katıldı.

Jüri üyeliğini foto muhabiri Ara Güler, Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın, NTV Program Yapımcısı Oğuz Haksever ve NG Türkiye Fotoğraf Editörü Kemal Nuraydın’ın yaptığı yarışmanın “Teknoloji ve Hayat” konulu Samsung NX10 Özel Kategorisi’nin kazananı Güzin Tezel oldu. Tezel, sınıfının en hızlılarından biri olan, dijital fotoğraf makinesi olmasına rağmen DSLR bir makinenin sahip olduğu tüm özelliklere sahip, +18-55 mm objektifli NX10 fotoğraf makinesi kazandı.

Tüm kategori birincilerinin Samsung 3D Full HD LCD TV ile ödüllendirildiği yarışma’nın “İnsan” kategorisinde birincilik ödülünü İsmet Danyeli, “Doğa” kategorisinde ise Erdoğan Özer kazandı. İnsan kategorisinin birincisi İsmet Danyeli, “Manzara” kategorisinde de birincilik ödülünü aldı. Kategori birincileri aynı zamanda Türkiye’yi National Geographic

Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda temsil etmeye de hak kazandı. Uluslararası yarışmada ödüle layık görülen kategori birincileri ikibinbeşyüz dolar ile ödüllendirilecek ve fotoğrafları National Geographic dergisinde yayımlanacak. Ayrıca büyük ödülü kazanacak bir kişiye de birincilik ödülünün yanı sıra yedibinbeşyüz dolar ve 11-14 Ocak 2011 tarihlerinde Washington’da gerçekleşecek National Geographic fotoğraf seminerine katılımı da içeren bir gezi armağan edilecek.