Anasayfa Haber OCZ’nin Yeni Canavarı Yakında Raflarda!

OCZ’nin Yeni Canavarı Yakında Raflarda!

SSD veri depolama birimleri uzun zamandır piyasada, ancak ne fiyatları beklendiği kadar düştü, ne de performans ve güvenilirlik açısından henüz klasik sabit disklerle yarışacak olgunluğa gelebildiler. Sorun şu, eğer büyük şirketlere hitap edecek “enterprise” türü ürünler geliştiriyorsanız, pek çok sorunu para dökerek aşabiliyorsunuz. Ancak son kullanıcının dikkatini çekecek ürünler yapabilmek için fiyattan kısmanız gerekiyor ve o zaman da teknik engellere takılıyorsunuz.

Bu teknik engelleri düşük fiyatlı çözümlerle aşabilmek için pek çok firma son zamanlarda dikkatlerini elde olan teknolojilerden faydalanma yönüne çevirdi. Mesela veri yolu problemlerini aşabilmek için SSD’leri zaten bilgisayarlarımızda var olan PCIe veri yolu üzerinden bağlamak gibi! İşte OCZ’nin en yeni SSD modeli olan RevoDrive 3 X2 bilgisayarınızın PCIe slotlarından birine oturuyor. Henüz tüm sürücü sorunları halledilmemiş olsa da, bu SSD ilk tanıtım testlerinde inanılmaz sonuçlar verdi. 1,5 GB/saniye okuma ve 1,2 GB/saniye yazma hızı herhalde her gün görülen sonuçlar olmasa gerek!

Tabii henüz bu SSD’nin ne kadar dayanıklı olacağını kimse bilmiyor, bu ancak kullanımla ortaya çıkacak. Ancak tahmin edildiği üzere 240 GB kapasiteli modeli 1,600 USD civarına piyasaya çıkarsa, yüksek hız isteyen pek çok son kullanıcının ilgisini fazlasıyla çekebilir!