Anasayfa Haber Facebook’ta video chat!

Facebook’ta video chat!

Facebook’un yeni özelliği sonunda tanıtıldı: Video görüşme imkanı! Peki bu özellik Facebook’a nasıl eklenecek, neler olacak?

Telefon ve video görüşmeler konusunda dünyanın en başarılı uygulamalarından olan Skype, şirket bazında Facebook ile birlikte çalışıyor. Daha önce Skype’a bazı Facebook özellikleri eklenmişti, şimdi de Facebook’a Skype özellikleri ekleniyor. Google+‘ın sunacağı video görüşme imkanına bir karşılık olarak eklenen özelliğin nasıl çalışacağı ise henüz bir soru işareti. Sadece internet tarayıcı üzerinden çalışmayacağı, bilgisayara kurulu bir uygulama gerektireceği aktarılan ilk bilgiler arasında yer alıyor. Bilindiği kadarıyla Google+’ın böyle bir kuruluma ihtiyacı yok.

Bu gelişmenin perde arkasında Facebook’un önemli miktarda hissesine sahip Microsoft’un önemli bir rolü olduğu konuşuluyor. Microsoft geçtiğimiz günlerde Skpye’a tam 8.5 milyar dolar harcayarak sahip oldu. Şimdi Facebook’un 750 milyon kullanıcısı video chat özelliği için ayrı bi modül değil de Skype kurmak durumunda kalırsa, 170 milyon kullanıcıya sahip olan Skype, inanılmaz bir yaygınlık kazanabilir. Skype çok başarılı bir uygulama olsa da bu özelliğin başarısı devamlı chat pencereleri çöken, sitedeki unsurlar kayan ya da kaybolan, saçmalayarak kullanıcıları çıldırtan Facebook’un bu özellikleri nasıl entegre edeceğine ve ne kadar istikrarlı bir hizmet sunacağına bağlı olacak. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…