Anasayfa Haber Yeni Iomega StorCenter PX Serisi Birinci Sınıf Performans Sunuyor

Yeni Iomega StorCenter PX Serisi Birinci Sınıf Performans Sunuyor

EMC bünyesindeki, dünyanın önde gelen yenilikçi dijital depolama ve içerik yönetim çözümleri şirketi Iomega,  bugün özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler ile farklı bölgelerde birçok ofisi bulunan kuruluşlarda yüksek performans kullanımına yönelik olarak geliştirdiği, şirketin en modern masaüstü ve masa üstü monte edilebilir NAS cihazlarını içeren Iomega® StorCenter™ PX Ağ Depolama Ürünleri Serisini tüm dünyada aynı anda satışa sunduğunu duyurdu.

Dünyanın öncü EMC®  veri depolama teknolojisi ile çalışan StorCenter PX Serisi’nde dört ve altı yuvalı masaüstü modeller ile dört yuvalı rafa monte edilebilir modeller yer alıyor. Her bir model, ölçeklenebilir konfigürasyon seçenekleriyle uygun fiyatlara satılıyor. KOBİ’ler, uzak ofisler ve farklı bölgelerde birçok ofisi bulunan kuruluşlardaki kullanıcılar, SSD sürücülerin opsiyonel kullanımından doğan avantajlardan faydalanabilecek ve çok daha yüksek performans elde edebilecek. SSD’lerin sunduğu sözkonusu faydalar arasında gelişmiş veri koruma özellikleri, sistem çalışırken değiştirilebilme özelliğine sahip sürücüleri olan çoklu RAID seviyeleri, UPS desteği, kullanıcı kotaları, cihazdan cihaza kopyalama ve birçok sanallaştırma ortamına uyumluluk özellikleri yer alıyor.

Iomega’nın kurulumu kolay, yönetimi basit, uygun fiyatlı yeni ağ depolama cihazları serisi farklı birçok kapasite seçeneği ile sunuluyor: disksiz, dahili depolama kapasitesi yok, 18 TB*’a kadar veri depolama kapasitesi. PX Serisi ayrıca Iomega’nın ödüllü Kişisel Bulut Teknolojisi’ni de içeriyor. Bu teknoloji kullanıcıların verilerini neredeyse her yerden, ek maliyetler olmaksızın korumalarına ve paylaşmalarına olanak sağlıyor.

Iomega Başkanı Jonathan Huberman yeni seriyle ilgili açıklamasında, “Yeni Iomega StorCenter PX ürünleri serisi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ağ depolama ihtiyaçlarını karşılamak ve beklentilerini aşmak amacıyla tasarlanmış, güçlü, birinci sınıf NAS (ağ bağlantılı) cihazlarıdır. PX serisinde, EMC’nin işletmelere yönelik ağ depolama ürünlerinde de yer alan kullanımı kolay LifeLine işletim sistemi ve donanımı yer alıyor. Sonuç olarak da ortaya kullanımı kolay, yüksek performanslı, sunucu sınıfı, gelişmiş veri koruma özellikli, esnek veri depolama konfigürasyonlu, Iomega’nın Kişisel Bulut teknolojisine sahip masaüstü ve rafa monte edilebilir ağ depolama cihazları çıkıyor. StorCenter PX Serisi’nin pazara sunulması ile Iomega artık giriş seviyesinde kullanıcılardan, ev-ofislere, KOBİ’lerden farklı bölgelerde birçok ofisi bulunan kuruluşlara kadar hemen hemen her kullanıcıya yönelik komple ağ depolama çözümleri sunuyor.”  dedi

Yeni Iomega StorCenter PX Serisi’nin Gelişmiş Özellikleri

Yeni masaüstü ve rafa monte edilebilir StorCenter PX Serisi’nin öne çıkan birinci sınıf özellikleri ile geliştirilmiş özellikleri;

  • Opsiyonel yarı iletken sürücüler, çift çekirdekili Intel işlemci, 2GB bellek ve çift GbE NIC’ler aracılığıyla yüksek performans.
  • Çoklu RAID düzeyleri-0,1,5,5+1 (hot spare) ve 6. Tümünde RAID’i otomatik olarak yeniden kurma özelliği ve çalışma halindeyken değiştirme özelliği yer alıyor.
  • Ölçeklenebilir konfigürasyonlar tamamen kurulu, kısmen kurulu ve disksiz seçeneklerini içeriyor. Iomega’nın sunduğu ürünler arasında 7200 rpm SATA HDD’ler ve SSD sürücüleri yer alıyor.
  • Aktif Dizin Desteği ve nerede ve ne zaman olunursa olunsun verilere uzaktan erişim özelliği.
  • VMware® vSphere 4.0, Citrix® XenServer™ ve Windows Server 2003/2008/2008 R2 ile uyumlu.
  • Windows®, Mac® ve Linux bilgisayarlar arasında karşılıklı dosya paylaşma platformu; en etkin veri depolama kapasite kullanımı için eş zamanlı iSCSI blok erişimi.
  • Tüm büyük ağların dosya protokolleri destekleniyor.
  • Devrim yaratan web tabanlı bilgi işlem mimarisi Iomega Kişisel Bulut Teknolojisi, Iomega ağ depolama cihazını internet üzerinden diğer bireysel kullanıcıları ve/veya cihazlara bağlıyor.
  • Windows Aktif Dizin’in Güvenilir Alanları ve Hyper-V Canlı Geçiş Desteği.
  • Veri kopyalama ve cihazdan cihaza kopyalama işlemleri verileri yedeklenmiş ve güvenilir kılıyor.
  • Yerleşik AXIS® Video Barındırma Sistemi (AVHS) ile PX Serisi, maksimum 12 adet AXIS güvenlik kamerası için destek sağlıyor ve günümüzün geleneksel DVR-tabanlı  gözetleme donanımlarına oranla çok daha uygun maliyetli ve gelişmiş görüntülü gözetleme çözümleri sunuyor.
  • Ağ depolama performansı EMC’nin saygın E-Lab’i tarafından test edildi.

StorCenter px4-300d ve px6-300d Masaüstü Modelleri

Yeni StorCenter PX Serisi’nde iki masaüstü modeli yer alıyor. Her iki model de esnek konfigürasyonlarla sunuluyor.

Iomega® StorCenter™ px4-300d, dört adet HDD yuvası ve maksimum 12TB veri depolama alanından oluşuyor. Iomega® StorCenter™ px6-300d  ise  altı adet HDD yuvası ve maksimum 18TB veri depolama alanı içeriyor. Her iki modeldeki boş yuvalarda 2.5 ve 3.5 inç boyunda HDD sürücülerini içine alacak büyüklükte sürücü taşıyıcı yer alıyor. Ayrıca bu boş yuvalara yoğun performans gerektiren uygulamalar için de SSD sürücüleri yerleştirilebiliyor.

StorCenter px4-300r Rafa Monte Edilebilir Ağ Depolama Dizilimi

12TB’a kadar veri depolama kapasitesi ile Iomega® StorCenter™ px4-300r  Ağ Depolama Dizilimi HDD’ler ve SSD’lerle kullanım için dört yuva içeriyor. px4-300r yerden tasarruf sağlayan 1U form faktörü ile disksiz, HDD ve/veya SSD sürücülerle tamamen kurulu seçenekleri ile sunuluyor. Ayrıca, px4-300r’da Iomega’nın rafa monte edilebilir dizlimlerinin amiral gemisi konumunda olan Iomega® StorCenter™ ix12-300r Ağ Depolama Dizilimi’nin yedek güç kaynakları gibi yüksek kullanılırlık özelliklerini de içeriyor.

Analist Görüşü

IDC’nin Veri Depolama Sistemleri ve Kişisel Depolama alanlarındaki araştırmalarında Kıdemli Analist olarak görev yapan Liz Conner, “Iomega’nın yeni StorCenter PX serisi Iomega’nın önceki model StorCenter cihazları ile EMC’nin en yeni giriş seviyesindeki ürünleri arasında konumlanan, KOBİ’lere yönelik bir ağ depolama çözümü. Küçük kuruluşları hedefleyen PX serisi, işletmelere yönelik veri depolama ve güvenlik özelliklerini, kullanımı kolay arayüzü, Iomega’nın Kişisel Bulut teknolojisini, çalışır haldeyken değiştirilebilir diskleri, SSD özelliğini, tamamen, kısmen kurulu ve disksiz seçeneklerini uygun fiyatlarla sunuyor. ” dedi.

Satışa Sunulma Bilgileri ve Garanti Kapsamı

Iomega’nın yeni ağ depolama cihazları serisi Iomega PX Serisi Mayıs ayı itibariyle tüm dünyada satışa sunuldu.

Iomega StorCenter PX Serisi modelleri üç senelik sınırlı garanti ile sunuluyor. Garanti kapsamında haftanın beş günü, günün 13 saati telefonla destek hizmeti de yer alıyor. İsteğe bağlı hizmet planları Iomega’nın Kapsamlı Hizmet Planı’nı içeriyor.

Iomega’nın yeni ağ depolama cihazları serisi StorCenter PX ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.iomega.com sitesi ziyaret edilebilir.