Anasayfa Haber Verilerinizi iz bırakmadan temizleyin!

Verilerinizi iz bırakmadan temizleyin!

ErDünyanın lider bilişim firmalarından Fujitsu, ESPRIMO PC'lerin belirli modelleri, LIFEBOOK dizüstü bilgisayarlar ve CELSIUS iş istasyonlarına EraseDisk isimli disk temizleme özelliğini ekledi. EraseDisk ile verilerin disk sürücülerinden kolaylıkla ve kalıcı bir şekilde silinmesi mümkün oluyor. Bu işlem gerçekleştirilirken de işletim sisteminin başlatılmasına gerek kalmıyor. Fujitsu'nun benzersiz EraseDisk özelliği kurumlara maliyet tasarrufu ve çevresel avantajların yanı sıra kolay ve güvenli veri temizleme sağlıyor.

 

Kurumların çoğunluğu eski sistemlerdeki verilerini güvenli bir şekilde silmiyor. Kalıcı bir şekilde silinmeyen verilere erişilmesi mümkün olduğu için yabancıların eline geçme riski bulunuyor. EraseDisk’i kurumların böyle bir riski alamayacağını göz önünde bulundurarak geliştiren Fujitsu, bu konuya yönelik endişeleri ortadan kaldırıyor. Verilerin iz bırakmayacak şekilde temizlenmesini garantileyen Fujitsu, bunu kanıtlayacak doğrulama raporları da sunuyor. Şirketlerin dolandırıcılığa karşı korunması için veri temizliği raporları bir USB cihazına kaydedilebiliyor.

 

Çevrenin korunmasına katkı sağlayan, güvenli veri temizliği

 

Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın verilerine göre dünya çapında yıllık 50 milyon tonluk elektronik atık birikiyor ve bunun çoğunluğunu bertaraf edilen PC’ler oluşturuyor. PC’lerin ve iş istasyonlarının geri kazanılmasını mümkün kılan EraseDisk, Avrupa Parlamentosu’nun Elektrikli ve Elektronik Ekipman Atıkları Direktifi’ni (WEEE) destekliyor.

 

Fujitsu Türkiye İstemci Teknoloji Satış Yöneticisi Gökhan Özveren EraseDisk özelliğiyle ilgili olarak şunları söyledi:

 

“Fujitsu, işyerlerinde kullanıma yönelik sistemleri tasarlarken ürünün ömrü boyunca verimliliği ve çevresel avantajları artırmanın yollarını göz önünde bulunduruyor. Yeni EraseDisk özelliği PC’lerin güvenli ve kolay bir şekilde geri kazanılmasını ve bunun pek çok endüstrinin uyum düzenlemelerine uygun bir şekilde yapılmasını sağlıyor.”

 

Fujitsu’nun geliştirdiği EraseDisk öncesinde verilerin kalıcı bir şekilde silinmesi şirketler için masraflı oluyordu ve fazla zaman alıyordu. EraseDisk, üçüncü taraflara olan ihtiyacın önüne geçiyor ve kurumlar, silme işlemini hangi kullanıcı veya yöneticilerin yapabileceğini seçebiliyor. Bir kaç basamaktan oluşan doğrulama işlemlerinin ardından temizleme işlemi kolaylıkla yapılabiliyor. Bu şekilde kurumlar verilerinin silinmiş olduğunun güvencesiyle eski PC’lerini bertaraf etmek yerine bağışlayabiliyor veya satabiliyor.

 

EraseDisk, Kıta Avrupası, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan’ı kapsayan CEMEA&I bölgesinde, Fujitsu’nun yeni proGREEN serisindeki ürünlerin de dâhil olduğu belirli model LIFEBOOK, ESPRIMO ve CELSIUS ürünleri için temin edilebiliyor.