Anasayfa Haber Windows Live Messenger’da Görüntülü Sohbet

Windows Live Messenger’da Görüntülü Sohbet

Dünyada 300 milyondan fazla kişi tarafından kullanılmakta olan Windows Live Messenger, yüksek çözünürlüklü görüntülü sohbet özelliği ile tüm sevdiklerinizle anında yüzyüze sohbet etme imkanı sunuyor.
Her ne kadar sosyal medya ve diğer iletişim hizmetleri bize sevdiklerimizle haberleşmek için birçok farklı yol sunsa da, bu yöntemlerin yüzyüze görüşmenin yerini tutması pek mümkün değil. İşte bu nedenle her gün milyonlarca Windows Live Messenger kullanıcısı arkadaşları ve ailelerine her an yakın olabilmek için Messenger’ın görüntülü sohbet özelliğini kullanıyor.
Web kameranız varsa, görüntülü sohbet etmek çok kolay
Messenger’da görüntülü sohbet başlatmak için, kontağınızın ismini sağ tıklayarak “Görüntülü arama başlat” seçeneğine veya konuşma penceresinin alt kısmında yer alan “Görüntülü arama” butonuna tıklamak yeterli.
Açılan görüntülü sohbet penceresini standart boyutunda tutabilir, veya tercih ederseniz tam ekran haline getirebilirsiniz. Ayrıca isterseniz “Anlık iletiyi aç” seçeneğiyle yanda mesajlaşma panelini de açarak bir yandan sohbet ederken bir yandan da yazışabilirsiniz.
Eğer sohbet etmek istediğiniz kişi o anda bilgisayarının başında değilse, ismine sağ tıklayıp “Görüntülü ileti gönder” seçeneğine tıklayarak hemen bir görüntülü mesaj kaydededebilir, ve döndüğünde izleyebilmesi için ona gönderebilirsiniz.

Mesajlaşmadan çok daha fazlası

Görüntülü sohbet sadece insanları bir araya getirerek yüzyüze görüştürmekle kalmıyor, içerdiği farklı özelliklerle sohbet ederken paylaşımda bulunarak birlikte eğlenme imkanını da sunuyor.
Örneğin Messenger’la görüntülü sohbet ederken, sohbet penceresinde yer alan “Paylaş” butonunu tıklayarak sohbet ettiğiniz kişiyle bilgisayarınızda bulunan fotoğrafları paylaşabilirsiniz. Aynı menüde yer alan “Çevrimiçi albümden fotoğraf” seçeneği ise SkyDrive’ınızda ve Facebook ya da Flickr gibi diğer sitelerde bulunan fotoğraflarınıza birlikte göz atmanızı, veya Bing’den bir arama yaparak bulduğunuz resimleri arkadaşınızla anında paylaşabilmenizi sağlar.
Benzer şekilde, “Paylaş” menüsünden Bing’de video arayıp seçtiğiniz videoyu konuşmanıza ekleyerek ya da herhangi bir YouTube videosunun linkini göndererek istediğiniz videoyu sohbet ettiğiniz kişiyle birlikte izlemeniz mümkün.
Bir arada olamasanız bile birlikte eğlenin
Messenger Görüntülü Sohbet, yüzyüze görüşme ve fotoğraf ile video paylaşmanın yanısıra, görüntülü sohbet ederken karşılıklı oyun oynama imkanını da sunuyor. Messenger’ın içinde yer alan Poker, Tavla ve Uno gibi onlarca birbirinden eğlenceli oyundan birini seçip arkadaşınızla oynamaya başlamak için ise kontağın ismine sağ tıklayarak “Oyun oyna” seçeneğine, veya konuşma penceresinin içinde yer alan Oyun ikonuna tıklamak yeterli.
Messenger’da Görüntülü Sohbet ile sevdikleriniz her an yanıbaşınızda
Bayramlarda uzakta olan sevdiklerinizle yüzyüze görüşüp hasret gidermek, iş seyahatindeyken istediğiniz an çocuğunuzun yüzünü görebilmek, tatil anılarınızı fotoğraflar eşliğinde anlatmak veya bir araya gelemediğiniz arkadaşlarınızla görüşüp birlikte eğlenebilmek istiyorsanız, tek ihtiyacınız olan bir web kamerası, internet bağlantısı ve Messenger’ın son sürümü.
Messenger Görüntülü sohbet ile sevdiklerinizle sohbeti yeniden keşfedin.