Anasayfa Haber CRP Yeni Motosikleti Energica’yı Tanıttı!

CRP Yeni Motosikleti Energica’yı Tanıttı!

Elektrikli motosikletler de tıpkı otomobiller gibi gün geçtikçe daha da olgunlaşıyor ve CRP’nin İtalya’daki EICMA 2011 motosiklet fuarında tanıttığı yeni Energica modeli bu olgunlaşmanın en büyük kanıtlarından biri. Bugüne dek tüketiciye sunulan elektrikli motosikletlerin çoğunun aksine, ucuz bir bilimkurgu filminden çıkmış gibi görünmeyen, aksine modern bir motosikletin çizgilerine sahip olan bir tasarıma sahip Energica. Bunda çok şaşılacak bir durum da yok aslında, çünkü üretici firma olan CRP uzun yıllardır motorsporlarının içinde olan bir İtalyan firması.

Energica 1.0 gerçekte CRP’nin yıllardır pistlerde denediği elektrikli motosikletlerin caddeye aktarılmış bir şekli, üzerindeki elektrik motoru 100 Kw güç üretiyor, bu da yaklaşık 135 beygire tekabül ediyor. Yaklaşık % 95 verimlilikle çalışan motorun tork değerleri de 16 kg/m ile hayli etkileyici. Bir şarj ile ortalama 150 kilometrelik menzile sahip olan motosikletin çıkabildiği maksimum sürat ise yaklaşık 220 kilometre/saat civarında. Çoğu benzinli motorla kıyaslandığında bu son sürat pek etkileyici gelmeyebilir, ancak Energica’nın tek vitesli olduğunu düşünürseniz bu hızın o kadar da az olmadığını görebilirsiniz.

Aluminyum bir şasiye sahip olan motorun gösterge paneli tamamen dijital bir ekran üzerinde görüntüleniyor, aydınlatma sistemi ise yeni nesil ledler üzerine kurulu. Frenlerden süspansiyona kadar hep en seçme parçalardan oluşan Energica 1.0 henüz seri üretime geçmiş değil, firma halen geliştirmeye devam ediyor. Daha uzun bir menzil ve daha fazla sürat ar-ge listesinin başındaki maddeler. Ayrıca motorun en azından ilk başlarda çok fazla sayıda üretilmeyeceği de tahmin ediliyor, bu yüzden satış fiyatı henüz kesin olmamasına rağmen pek de ucuz olmayacağını tahmin etmek zor değil. Ancak eğer isminizi bugünden müşteri listesine yazdırmak isterseniz, 1500 Euro kapora vererek bunu yapabilirsiniz.