Anasayfa Haber Star Wars: The Old Republic: Maliyeti ve Getirisi

Star Wars: The Old Republic: Maliyeti ve Getirisi

Bioware imzası taşıyan Star Wars: The Old Republic son derece başarılı bir çıkış yaptı, peki ama ne kadar maloldu, ne kadar sattı? İşte oyunun maliyeti ve getirisi…

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan iddialara göre Star Wars: The Old Republic, yapımcı şirket BioWare’e planlanan 80 milyon dolardan çok daha fazlasına: 200 Milyon Dolara maloldu! Los Angeles Times iddiayı şu şekilde destekliyor: Oyun 6 yıl içerisinde hazırlandı ve 800’den fazla çalışan vardı. İddialara göre yapım süresince LucasArt’a bağlı, Star Wars evrenine hakim insanlarında sürekli şirkete dahil edilip çıkartılması, bu rakamı ortaya çıkarmış.

Oyun büyük bir patlama ile piyasaya çıkmıştı. BioWare, EA Şirketi’nin bir alt kolu ve EA’nın oyundan çok büyük bir beklentisi yoktu. Zaten sayısız oyunun rekabet ettiği kalabalık devasa online oyunlar piyasasında 500.000 yani yarım milyon kullanıcıya ulaşabileceklerini ve ancak sonrasında kâr elde edebileceklerini düşünmekteydiler. Beta denemelerinde dahi koca serverlarda oyuncu sayısı 20.000-50.000  arasında oynamaktaydı. İlk çıktığı Kasım 2011’den bu yana neredeyse iki milyon kopya satıldı. Böylece SW:TOR, EA’nin beklentilerinin üzerine çıkan bir oyun olmuş oldu. Şimdi bu 2.000.000 satıştan yüzde 70-90’ının oyunu oynamaya devam etmesi ve gelir getirmesi bekleniyor. Her halükarda SW:TOR’un getirisi, en başından beklentilerin dört katına ulaşmış görünüyor.

Elbette bütün bu furyanın ve devasa rakamların, açıklamaların arkasında gerçekten ne kadar harcandı, kesin satış rakamları neler sorularının yanıtları zamanla ve birden çok kaynağın tutarlı sonuçlar ortaya koymasıyla kesinleşecek.