Anasayfa Haber Minecraft 1.3 Yaması Duyuruldu

Minecraft 1.3 Yaması Duyuruldu

Uzun bir aradan sonra Minecraft için sağlam bir yama geliyor.

Takipçileri bilirler, beta süresi boyunca çıkan her patch sayesinde oyuna daha bir sıkı kollarla sarılır olmuştu. Ancak oyun betadan çıktığından beri gelen yamalar ufak düzenlemeler ve birkaç farklılık dışında yeni bir şey getirmiyordu. Mojang ekibi sonunda oyuncuları duymuş olsalar gerek 1.3 üzerinde çalışmışlar. Minecraft bu sayede kaybettiği oyuncuları geri kazanabilir.

Kaybedilen oyuncular aslında tamamen sıkıntıdan dolayı bırakmış olabilir (Benim gibi). Yeni patch, beta dönemini andıracak şekilde oyuncuları heyecanlandıracak yenilikler getiriyor. İşte öne çıkanlar:

  • Normal ve Superflat(dümdüz bir harita) seçeneklerinden sonra Large Biome denilen seçenek sayesinde devasa haritalarda oynama şansına kavuşacağız.
  • Silk Touch adı verilen büyülü eşyalar sayesinde Buz ve Glass Panes(İnce Cam) kırılmadan alınabilecek.
  • Inventory üzerinde rahat bir kullanım sağlanacak.
  • Book ve Quill (Kitap ve tüy kalem) sayesinde 50 sayfaya varan ufak kitaplar yazabileceğiz.
  • Rastgele oluşturulan kasabalardan artık çöllerde de görebileceğiz. Buna ek olarak oyun tarafından yapılmış piramitler eklenecek. Bu piramitler içerisinde bubi tuzakları olacak ve dikkatli oyuncular sonunda ufak bir ödül bile kazanabilecek.
  • Emerald adı verilen yeni bir maden ekleniyor. Oldukça ender rastlanan bu maden sayesinde kasaba sakinleri ile takas yapabileceğiz. Ne kadar çok takas yaparsak o kadar farklı olasılık ile alışverişimiz devam edecek.
  • Ender Chest adı verilen yokedilemez sandık eklenecek. Ender Pearl ve Obsidian (Oldukça pahalıya patlayacağa benziyor) ile yapılan sandık tnt ile patlatılamıyor. En güzel yanı ise Ender Chestlerimiz birbirine bağlı olacak, birbirinden uzak iki sandık içerisinde aynı eşyaları görebileceğiz.
  • Elbette ufak ve büyük bugların düzeltilmesi.

Para olayına çözüm bulunması oldukça başarılı bir çalışma olmuş. Iron Golemlerin üzerine daha etkili olarak ne konulabilir diye beklerken, uzun zamandır multiplayer serverların sorunu olan para durumuna bir çözüm olarak Emerald sisteminin getirilmesi süper bir çözüm olmuş. Yayımlanma tarihi daha açıklanmasa da  oyuncular çıkacağı günü iple çekmekteler.