Anasayfa Makale Pratik EaseUS Partition Master İle Kolay Disk Bölümleme!

EaseUS Partition Master İle Kolay Disk Bölümleme!

EaseUs Partition Master Home Edition
EaseUs Partition Master Home Edition

Windows 7 ve Windows 8’de disk bölümlendirmek EaseUS Partition Master ile çok kolay! İşte uygulamanın özellikleri ve ücretsiz sürüm hakkında merak ettikleriniz…

EaseUs Partition Master Home Edition
EaseUs Partition Master Home Edition

Disk bölümleme (partition) sabit diskinizi ayrı parçalara bölmek istediğinizde ihtiyaç duyacağınız bir işlemdir. Sabit diski neden parçalara bölmek isteyebilirsiniz? Herşeyden önce veri güvenliği açısından bu iyi bir önlemdir. Büyük bir sabit diski iki ya da daha fazla alana böldüğünüzde, bu alanlar farklı disklermiş gibi işlem görürler. Bu da güvenli veri depolama ya da aynı disk üzerine birden fazla işletim sistemi kurmak için elzemdir.

Ne var ki Windows işletim sisteminin disk bölümleme operasyonu her zaman sıkıntılı olagelmiştir. Sistemin kendi disk bölümleme özelliği, kullanıcıya çok fazla kısıtlamalar koyan ve özellikle boş disk alanı açısından çok hassas olan bir yapıya sahiptir. Bu yüzden disk bölümleme işlerinde, üçüncü parti bir yazılım kullanmak daha iyi sonuçlar verebilmektedir.

İşte EaseUS Partition Master bu türden bir yazılımdır. EaseUS ile Windows 7 32/64 sürümleri altında rahatça ve hayli geniş seçeneklerle disk bölümleme işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca EaseUS yeni çıkacak olan Windows 8 işletim sistemiyle de uyumludur. EaseUS Partition Master ile Windows işletim sisteminin normalde izin vermediği pek çok işlemi yapmak mümkündür. Sadece diski bölmek değil, bölümlere rahatça hükmetmek, kayıp verileri kurtarmak, bölüm boyutlarını dinamik olarak değiştirmek gibi pek çok işlem gerçekleştirilebilir.

EaseUS Partition Master’ı beş farklı lisans seçeneğiyle edinmek mümkün. Ev ve küçük işyerlerinde kullanmak için tamamen ücretsiz sürümü seçebilirsiniz. Daha kapsamlı şirket çalışmaları için ise üç farklı seviyede teknik desteğe sahip profesyonel lisansları edinebilirsiniz.

İndir: EaseUS Partition Master

Forumda bu konuyu takip edebilirsiniz: Partition Magic Windows 7 Uyumlu Sürüm: EaseUS Partition Master