Anasayfa Oyun Total War: Rome 2 söylenti mi?

Total War: Rome 2 söylenti mi?

Rome 2′yi beklerken pek çok makale okuyoruz. Aslında Rome 2 gerçekten çıkacak mı, onu da bilmiyoruz, ama bu konuda yayınlanan makaleler bu konuda bizlere tatmin edici bilgiler veriyor. Bunlardan birini, Total War Türkiye’de yayınlanan makalede görebiliriz. Meslektaşım Talha Turhal’ın yöneticiliğindeki Total War Türkiye’de yayımlanan Rome 2 makalesinde, “aslında böyle bir oyunun çıkması olanaklı mı” diye çok çaba gösterdiğini görebiliyoruz. Aşağıya bu makaleyi kendisinin izniyle ekledim. Buyurun siz de okuyun… Bakalım Rome 2′nin çıkma olasılığı neymiş…

Total War: Rome 2 söylenti mi?

Sizin ısrarınız ile hazırlanan bu haberde, ROME 2 söylentilerini ve gelinen süreci değerlendireceğiz.

Değerli Total War Türkiye üyeleri ve takipçileri, yeni oyun 6 Temmuz’da açığa çıkacak. İngiltere’de organize edilecek bir oyun fuarında sneak peak yapılacak, yani küçük de olsa oyun hakkında bazı bilgilere ve hatta görsel materyallere kavuşacağız.

Bildiğiniz üzere 2005′te SEGA iştiraki olan Creative Assembly, Avustralya’daki ana stüdyolarını İngiltere’ye taşımıştı. Avustralya’daki stüdyo ise Stormrise gibi berbat bir yapımdan sonra sessizliğe büründü. Stormrise, aslında tam bir ölüm kalım savaşıydı ve bu savaş kazanılsaydı konsollarda da çok güzel strateji oyunları görülebilirdi…  Konsollarda strateji oyunlarının şahı olmak isteyen firma, oyunu çıkardıktan bir ay sonra oyuna desteği kesti. PC için de geliştirilen Stormrise, Vista dışında başka bir işletim sisteminde çalışmıyordu ve DX10′un ilk oyunuydu. Haliyle zamanında oyun PC’de de tutmadı. Creative Assembly, Stormrise savaşında tanımlanamayacak derecede kayıp verdi…

Empire: Total War, Napoleon: Total War ve Total War: Shogun 2 büyük beğeni topladığı gibi ağır eleştiriler de aldı. İngiltere’deki ekibin yeni oluşu ve firmanın önceki oyunlardaki kültürü koruyamaması çok eleştirildi. Bu eleştirilere katılanlardan biri de benim. Shogun, Medieval ve Rome’daki istikrar yeni nesil olarak tabir edebileceğimiz Total War oyunlarında gösterilemedi. Medieval II’deki sükse ise hiç birinde yapılamadı.

ROME 2 SÖYLENTİSİ NASIL GELİŞTİ ?

Avustralya’dan bir oyun dergisi, PC PowerPlay, yayınladığı resim ile kafaları karıştırdı. Hemen aşağıdaki resim, 6-7 Temmuz’da Brighton’tında organize edilecek olan Rezzed Show’da duyurulması beklenen oyunun ‘ROME 2′ olacağı tahminlerini güçlendirdi.

Bu arada Stromrise’dan sonra sessizliğe bürünen Avustralya’daki Creative Assembly stüdyosu, İngiltere’de ETW, NTW ve TWS2 geliştirilirken ne yapmış olabilir? Neden ilk Avustralya oyun dergisi PC PowerPlay bu resmi yayınladı??!?!?!?!?!

Sadece bu kadar mı? Hollandalı oyun dergisi PC Gameplay de gelecek ayki sayısında ön incelemede olanlar bölümüne Total War Rome 2′yi eklediğini duyurdu…

Bunun üzerine CA’nın yetkilerine soru sorduk gelen cevabı da yine resimli olarak verelim….

Her iki kişi de CA’da ciddi bir hukukumun olduğu resmi topluluk yöneticileri. İngilizler’in sürpriz, şaka vb. birçok konudaki anlayışı farklı. Lakin bir değerlendirme yapacak olursak kendilerine Avustralya oyun dergisinin resmini gösterdiğimde gelen cevaplar içimize şüphe düşürmedi değil. Dergilere bu tür içerikler aylar ya da haftalar öncesinden gider, çünkü dergilerin basıma yetiştirilmesi için bir süreci vardır. Firmalar bu yüzden dergilere tabiri caiz ise kıyak geçer…

İçimize düşen şüphe 2 dergiye rağmen ‘rumor’ ve ‘speculation’ kelimelerinin kullanılması. Dergiler de ‘Rome 2 mi?’ gibi not da düşmemiş. Hollanda menşeili olan oyun dergisi Rome 2′yi baya baya ‘preview’ yani ön incelemesi yapılan diğer oyunlarla aynı yere koymuş. Yani artık ne rivayet ne söylenti ne de spekülasyon olacak bir durum var.

Twitter’daki kelimelerden varsayım çıkarırsak  ‘Rome 2 geliştiriliyor evet ama yakında çıkacak oyun Medieval 3 olacak.’ şeklinde bir açıklama da gelebilir. Yani Her şeye hazırlıklı olmak lazım.

SONUÇ OLARAK

ROME 2 tahminleri güç kazansa da Creative Assembly, 6 Temmuz’da beklenmedik bir oyunla karşımıza çıkabilir. En iyisi resmi duyuruyu beklemek…

AYRICA

22 Haziran’dan beri Total War Center’da dönen resimler, şimdi tüm oyun sitelerinde haber geçilmeye başladı. Biz de sizden gelen ısrarlar üzerine henüz resmiyet kazanmayan Rome 2 için bu yazıyı yazmaya karar verdik. Normalde resmiyet kazanmayan hususlar üzerine yazıp çizmeyi sevmiyoruz.

Bu arada ilginçtir bazı siteler/forumlar bu resimleri ilk yaydığını zannedip özel haber olarak ‘ilk bizde’ şeklinde talihsiz başlıklar atıp söylemlerde bulunuyor. Özellikle Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede gördüğümüz bu durum ne yazık ki hiç bir zaman bitmeyecek. İnternet adabı ya da ahlakı olarak bilinen etik ilkelere uymak bazıları için hiç de önemli değil. Zira bu tür oluşumlar siz oyuncuları ‘oyuncu olarak’ görmüyor, siz onlara göre aslında siteye hit kazandıracak müşterilersiniz. Lütfen size böyle bakan oluşumlardan uzak durun.

[Kaynak: Total War Türkiye]