Anasayfa Haber South Park: The Stick of Truth

South Park: The Stick of Truth

Ünü kıtaları aşan South Park dizisinin oyunu hakkında detaylı bilgiler açığa çıktı.

Dünya’da iki tip insan vardır: South Park seven ve South Park sevmeyen. Trey Parker ve Matt Stone adlı bu iki Kanadalı dahi, tüm kültürlere, ırklara, siyasi kişiliklere, ünlülere giydirebilme özelliklerini tam 15 senedir devam ettiriyorlar. South Park adlı küçük bir kasabada yaşayan Cartman, Kenny, Stan ve Kyle isimli 4 gencin enteresan hayatları gözler önüne seriliyor. Uzaylılarla mücadele edip, hippi karnavallarına karşı koyan, hayal diyarında ki hayali karakterleri kurtarmaya çalışan grubun yolu bir çok dava ile de kesilmişti.

İlk çıktığı 1997 yılından beridir 230 bölümü aşan ve 2016’ya kadar sözleşme imzalayan South Park bir çok oyunu ile de kendisini göstermişti. Ancak basit ve oynanabilirlik açısından zayıf olan bu oyunlar dizinin yanında oldukça berbat bir görünüm sergiliyordu. Dizinin yaratıcılarının Fallot: New Vegas ‘ın yapımında parmağı bulunan Obsidian Entertainment ile tanışmaları ve anlaşmaları sonucunda South Park: The Stich of Truth fikri ortaya çıktı. Bu sefer dizinin yazarları oyuna yön verebilecekti. Böylece ortaya eski bölümlere gönderme yapan ve tamamen yeni bir bölüm havası verecek oyunu yazmaya koyuldular.

Hikayede işlerin ters gittiği South Park kasabasına yeni taşınan çocuğu canlandırıyorsunuz ve  bizim ana ekibe dahil oluyorsunuz. Role-Play unsurları ile süslenmiş oyunda, South Park’ın klasikleşmiş bölümlerine ve karakterlerine göndermelerle dolu bir maceraya çıkacaksınız. 2013’ün ikinci çeyreğinde çıkması planlanan oyun, PS3, Xbox 360 ve PC için çıkarılacak. Hatta Xbox 360 için Kinect desteği verilmekte.

Fazla söze bırakmadan, oyunun fragmanını sizlerle paylaşıyoruz. Ve sakın unutmayın ” Jews can’t be saviors ! ”