Anasayfa Haber SRT, Ünlü Barracuda Modelini Tekrar Hayata Geçirecek

SRT, Ünlü Barracuda Modelini Tekrar Hayata Geçirecek

SRT, Ünlü Barracuda Modelini Tekrar Hayata Geçirecek

Chrysler’in spor otomobil bölümü olan SRT’nin model sayısı yakın bir zamanda 2 yeni model ile güncellenebilir. Street & Racing Technologies, Barracuda ismini tekrar hayata geçirmeyi ve ufak bir roadster üretmeyi planlıyor.

SRT bölümü geçmişte Chrysler için sadece güçlendirilmiş model araç üretirken, son zamanlarda kendi markası altında piyasaya otomobil sürmeye hazırlanıyor. İlk model, satışları çok yakında başlayacak olan bir super-coupe Viper olacak. Yakın bir zamanda da model sayısı üçe çıkacak.

Bir başka habere göre ikinci model SRT Barracuda olacak ve Dodge Challenger SRT-8 modelinin yerini alacak. Bu modelde Chrysler 300C ve Dodge Charger üretiminde kullanılan geliştirilmiş platform kullanılacak. Bu platformun gelecekte Alfa Romeo markalı spor araçların üretiminde kullanılması da muhtemeldir.

Üçüncü model konusunda fazla bilgi bulunmuyor. Bazı bilgilere göre SRT tercihini tamamen yeni bir modele, bir tür kompakt roadster’a yönlendirmiş. Bu fikrin Fiat-Mazda işbirliğinin bir ürünü olduğu düşünülüyor.