Anasayfa Mobil Günün Android Uygulaması: Battle.net Authenticator

Günün Android Uygulaması: Battle.net Authenticator

Blizzard oyunlarının çok değerli olduğundan şüphe yoktur. Öyle k, oyuncular Blizzard’dan satın aldığı oyunları itina ile oynar ve devamını getirirler. Yani çıkan ek paketleri dahil hiç kaçırmazlar. Bu da zaten bir firma için sadık müşteri potansiyeli demek oluyor. Bu bolluktan yararlanmak isteyen bazı insanlar, maalesef ki, çoğu oyuncunun hesabını hack’liyor Hâl böyle olunca da, Blizzard’ın şuan varlığını sürdren popüler MMORPG oyunu World of Warcraft ve local-internet tabanlı oyunları StarCraft II: Wings of Liberty ve  Diablo 3’teki hesabınızı koruyacak bir şeylere ihtiyacınız olabilir. Blizzard’ın bu konu da katı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de, durumu kontrol altına alabilecek bir yazılımla, işleri kendi lehine çevirmeyi başarabildi; Battle.net Authenticator bugünkü konumuz.

Blizzard2ın başarılı yapımları arasında yer alan World of Warcraft, StarCraft II: Wings of Liberty ve Diablo 3 hesapları olan oyuncuların sırtından beslenmek isteyen çok kötü amaçlı kişiler var. Bu kişileri hem engellemek ve hem de oyunculara daha güçlü bir oyun güvenlik sistemi kurmak isteyen Blizzard, Battle.net Authenticator adlı bir yazılım geliştirdi. Bu yazılımın amacı, Battle.net hesabınızı olabildiğince en iyi şekilde korumak. Geliştirilen Authenticator’ı Android cihazlar için de destekli bir hâle getiren Blizzard, Android cihazı olan oyuncularına da bu güvenlik yazılımından faydalanma şansı sunuyor. Authenticator’ı bilmeyenler için biraz açayım. Çok kolay kullanımı olan bu yazılım, siz Battle.net hesabınızı sisteme kaydettiğiniz zaman Battle.net’e veya World of Warcraft, StarCraft II: Wings of Liberty ve Diablo 3’e giriş yaptıktan sonra, yazılımın size vereceği numaralar topluluğunu istenilen bölüme yazmanızı isteyecek. Bu numaralar belli aralıklarla sürekli değişiyor ve siz o süre içerisinde, numaraları ilgili yere yazmalısınız. Aksi hâlde, hiçbir şekilde o hesaba giriş yapamazsınız.

Blizzard’ın geliştirdiği bu sistem ile pek çok oyuncunun hesabı güvenlik altına alınıyor ve bu güvenliği kırabilmek için de hacker’ların ciddi miktarda para harcamaları gerekiyor. Normalde, anahatarlık olarak satılan bu cihaz, artık Android cihazlar için de kullanıma sunuldu.

Battle.net Authenticator’ı Google Play’den ücretsiz edinmek için tıklayınız.