Anasayfa Haber İspanyalı Aspid’ten Yeni Supercar: GT-21 Invictus

İspanyalı Aspid’ten Yeni Supercar: GT-21 Invictus

İşte Aspid GT-21 Invictus. Resim galerisi için tıklayınız!
İşte Aspid GT-21 Invictus. Resim galerisi için tıklayınız!

İspanyalı otomobil üreticisi olan Aspid, ürün yelpazesine yeni model ekleyeceğini belirtti. GT-21 Invictus, uçuk bir tasarım ve BMW motoru ile gelecek!

İspanyalı otomobil üreticisi olan Aspid, ürün yelpazesine yeni bir model ekleyeceğini belirtti. Şu anda üretilecek model sayısı böylece iki oldu. Yeni geliştirilmiş model – GT-21 Invictus, uçuk bir tasarım ve BMW motoru ile gelecek! Otomobil her yıl sınırlı sayıda piyasaya sürülecek.

Aspid şirketi bu zamana kadar SS Supercar ile tanınıyordu. Söz konusu otomobil 2008’de duyurulmuştu ve Lotus Seven tarzındaydı. Yeni duyurulan Invictus ise diğer modelden daha görkemli, güçlü ve şık!

Invictus’un gövdesi alüminyum şase üstünde kurulacak. Onun dışında kasasında uzay sanayisinde kullanılan özel üstün dayanıklı alışımlar ve kompozit plastikler kullanılacak. Bunun sonucunda 4,5 metrelik Invictus’un ağırlığı 990 kilo olacak!

Güç merkezi için BMW tarafından geliştirilen 4400cc V8 turbo 450 beygir gücüne sahip motor kullanılacak. Tekerleğe güç iletimi otomatik çift debriyajlı ve direksiyondan kontrollü  vites kutusu vasıtasıyla gerçekleşecek. 0-100 km/s hızlanma süresi 3 saniyenin altında! Otomobilin maksimum hızı 300 km/saat üstünde olacak.

Başka bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyoruz, Aspid GT-21 Invictus 2+2 yolcu konfigürasyonla gelecek ve yıllık üretimi 250 adet ile sınırlı olacak. Bakalım, Türkiye’den bu aracı almak isteyen bir yiğit meydana çıkacak mı…